31-12-2016

Strafste collectieve prestatie in Mechelen tot dusver! 5 overwinningen en tal van klassementen!

 Het was ons weekje Jumping Mechelen wel...  We hadden een druk programma met Patrik en de 4 kindjes Spits, neef Jeroen De Winter,  die toch wel op diverse domeinen aan de start kwamen.  Van mini-steeple, tot openingsceremonie van de Wereldbeker, tot internationale Grote Prijzen en Wereldbekers heen.

Elke dag hadden we op voorhand goed uitgestippeld, en dankzij een top team (zowel voor als achter de schermen), hebben we het samen tot een goed einde gebracht!

We mogen dan samen ook heel tevreden terugblikken.  Collectief hebben we nog nooit zo sterk gepresteerd.  Er waren tal van klassementen, maar het hoogtepunt voor Jeroen was de winst bij de 5-jarige dekhengst Leandro VG en op woensdag heel zeker de winst in de GP CSI-U25 met Gretel S. 

Voor Patrik was er in de openingsproef van de CSI-** meteen al een overwinning van Belissimo Z.         Belissimo kwam slechts 2 keer in actie in Mechelen.  De 2e keer was nog specialer, want ze startte voor het eerst in een GP.     Dit jaar mag ze met haar 7 jaar nog erg jong genoemd worden voor dat niveau.  Maar ze deed het op een enorm volwassen manier!  Heel tevreden met de foutloze basisomloop.   In de barrage nam Patrik niet de meeste risico's, maar uiteindelijk zou zijn rit goed zijn voor de 3e plaats!  Winst bleef in eigen land voor Wouter Devos.

De tweeling Lauranne en Catherine hebben enkele goede kennismakingen gehad in de Nekkerhal, maar oefenen vooral toch nog voor later.    Ze zijn pas 11 jaar, dus het feit dat ze gewoon al de kans krijgen om daar enkele proeven te rijden, is bijzonder.     Een kans die we ook bij de finale van het BRP hebben gegrepen,  waar Lauranne in de pony's grote maat kon winnen met Hightrick, en 3e werd met Mistique.  Hightrick gaf de laatste dag wel een beetje een vermoeide indruk, want hij had bijna dagelijks mogen opdraven in de Nekkerhal.  Hij is wel het type pony dat een kind gelukkig kan maken, hoeveel is dat waard!  

Z
o'n pony die een kind en een gans team gelukkig kan maken, hebben we ook met de pony Cleostrade.   Voor het eerst werd er een Wereldbeker Pony's ingericht in Mechelen.  Er stond toch een pittige proef, waar heel erg goede pony's en ruiters aan de start kwamen.  Thibeau had als voorbereiding de nationale 1.20m proef gereden, én gewonnen.   Op de Warming Up kreeg hij een ongelukkige fout in het begin van het parcours, en werd er niet meer voor de tijd gereden.  Dit had een vroege startnummer in de Wereldbeker tot gevolg.  In de Warming up waren er veel foutlozen, maar slecht 6 pony's wisten het foutloos te doen in de 1.30m FEI Pony Trophy, waaronder onze Thibeau met Cleo! 

Ze was al regelmatig foutloos geweest in een internationale GP, maar het was gisteren de eerste keer dat we echt naar de tijd probeerden te rijden.  Thibeau moest als eerste de barrage binnen, en kreeg 2 ongelukkige fouten. Wél een snelle tijd.  Tot aan de laatste starter, was er nog niemand foutloos.   Voor België mocht Zara Poels als laatste, en hoe goed deed ze het!!!  We hebben het mee mogen beleven van dichtbij, een mooier afscheid van haar ponytijd kon Zara zich niet wensen.  Een verdiende winnares, en wij bijzonder tevreden met de 5e plaats.  

O
p sportief vlak mogen we hoopvol vooruitblikken naar 2017, maar daar is zeker een hele dosis geluk en inzet voor nodig.   We willen iedereen een fantastisch, sportief, gezond en gelukkig 2017 toewensen!