11-05-2013

Sunny en Venus beginnen sterk aan hun seizoen ! 2e plaatsen in D licht en D midden.

Op donderdag Hemelvaartsdag 9 mei waren we op 3 terreinen actief..     Patrik kon zijn paarden kennis laten maken met de terreinen op jumping CSI*** Lommel, onze neef Jeroen De Winter kon dat doen in Bonheiden.
Onze jeugd reden hun eerste LRV ponytornooi van het nieuwe outdoorseizoen.
Daarvoor moesten we richting Weelde Ravels, ondertussen met 7 ponyruiters; Mieke en Julie Ceuterick, Nathalie De Winter, Marnick, Thibeau, Catherine en Lauranne Spits.

Nathalie had een topdag, met Beauty en Obelix netjes foutloos, en een knappe 3e plaats in dressuur.  Ook hun achttal van LRV Kontich wist de reeks beginnelingen te winnen, knap zo!

Onze dochter Lauranne Spits vond het fantastisch met Tino, foutloos in de reeks B beginnelingen. 
Thibeau heeft het voorbije indoorseizoen al heel wat ervaring opgedaan met zijn pony Sunny.
In de reeks D licht worden ze ondertussen een vaste waarde.   Ze hebben hun start van het nieuwe buitenseizoen niet gemist, met een tweede plaats in D licht.

De klasse B licht werd gewonnen door nationaal kampioene Shelsey Berkvens.  Ze liet Michèle Malisart op een tweede plaats.  Plaatsen 3 en 4 werden ingenomen door combinaties van LRV Kontich, met Caro Belle De Hornois (Hiawatah), en onze zoon Thibeau Spits met Saartje.
In de klasse C licht eveneens een succes voor LRV Kontich, met winst voor Merel Verbruggen en Vanilla.

Onze zoon Marnick Spits heeft veel te danken aan zijn pony Venus.  Ze wil gewoon de finish halen, en zal er alles aan doen om dat ook zo goed mogelijk te doen.   In de hoogste reeks D midden, plaatsen 11 combinaties voor de barrage.
Marnick en Venus mochten bij de laatsten in de barrage binnen, wat deze keer een voordeel was.   Er werden heel wat fouten gemaakt in de barrage, dus het kwam er op aan om geen onnodige risico's te nemen.
Weer deed Venus super haar best, met een mooie foutloze omloop.  De tijd van Jules Wauters en Hickstead bleek wel korter.  Sterke prestatie van Jules, die tevens met Binky Boy als derde combinatie de nul wist te houden.    Hun tijd was goed voor de 3e plaats, Marnick en Venus bleven dus mooi tweede! 

Iets minder goed nieuws kwam er van Bonheiden, waar Va-Vite niet topfit aanvoelde.  Hij bleek achteraf last te hebben van verzuring.   Over slechte timing gesproken, maar niets aan te doen..    Va-Vite is vroegtijdig naar huis gekomen, en heeft op zaterdag en zondag niet meer kunnen deelnemen.

Op CSI Lommel wist Patrik zich meteen bij de eerste kwalificatie van de Grote Prijs zijn deelname veilig te stellen.  Comptesse kreeg wel één fout, en viel zo buiten de prijzen.   Wie wel in de prijzen viel, dat was de 6-jarige Veneto DH Z, zoon van Va-Vite uit onze Withney.    Alle resultaten van Jumping Lommel vindt je hier.    Via live stream eveneens te volgen op www.horse-live.com.