13-11-2014

Terugblik op 2e internet-veiling; en graag ook vooruitblik naar toekomst.

 We weten dat we volgende week wel even zullen moeten slikken als we sommige paarden echt zien vertrekken.

Na de internet-veiling van gisteren kunnen we zeggen dat bijna alle paarden effectief zullen vertrekken.
Er was interesse vanuit verschillende landen, en het zijn uiteindelijk kopers geworden van België, Spanje, Iran, Duitsland, Roemenië, Engeland, Zwitserland, Frankrijk, Nederland en Hongarije.

Zelf vonden we het uiteraard heel belangrijk dat de merries Uletta, Comptesse en Vichy goed terecht kwamen.  Met hen heeft Patrik en het team op stal de laatste jaren intens samen gewerkt.     Fijn dat Uletta in eigen land blijft,  en weldra samen met ruiter Gilles  Detry een nieuwe combinatie zal vormen tot op internationaal niveau.

De kopers van Comptesse vd Withoeve hebben het voorbije weekend bij ons in de buurt verbleven en hebben met kennis van zaken 3 paarden gekocht.  Vroeger waren ze actief in de rally-sport, en nu zoeken ze iets moois uit te bouwen in de jumpingsport.   We zullen het dan ook graag mee opvolgen.

Vichy DH Z, halfzus van Withney, zal de verste reis moeten maken.   Ze is gekocht door een zeer goede profruiter uit Iran.  Via Majid Sharifi is eerder ook Sherlock K , de krachtpatser waar ook Patrik heel wat successen mee boekte richting Iran vertrokken.   


De samenwerking met Troostwijk als veilinghuis is heel goed verlopen,   als stal en familie hebben we vorig jaar een beslissing genomen om ons aantal paarden drastisch naar beneden te brengen om het overzicht te bewaren. 
Het uiteindelijke doel zou zijn om het met 100 paarden te doen, en op die manier onze sportstal te runnen met een kleine fokkerij.
We willen ons hele team, alle kopers en iedereen die heeft mee gewerkt om deze aan veiling in goede banen te hebben geleid hiervoor van harte bedanken.  


We mogen dan ook vooruitblikken, en we gaan dan ook dit weekend meteen terug op wedstrijd.
Gelukkig moeten we niet ver gaan, zowel Patrik als neef Jeroen De Winter blijven dichtbij in het Azelhof voor een eerste CSI**.      Jeroen rekent hier op zijn beide merries Gravin van het Netehof en Gretel.

Patrik zag onlangs ook wel wat paarden vertrekken.  Ook Veneto DH, 7-jarige zoon van Va-Vite en Withney, verliet onze stal naar de familie Braeckmans.    Gelukkig zien we ook soms nieuwe paarden toekomen.   Chivas werd vroeger gereden door Xena Braeckmans, en is nu samen met Dolce Vita en Donckervoort vertrokken met Patrik naar CSI** Lier.

Donckervoort startte deze namiddag alvast prima, met een dubbel foutloze omloop bij de 6-jarigen, waarmee ze verdienstelijk 6e werden.

Eén van de laatste keren dat Patrik met zijn vrachtwagen zonder belettering op de baan is.   Sinds Withney terug was van haar moeilijke reis in Brazilië, vonden we dat zij het wel mocht zijn die in het vervolg elke keer figuurlijk mee mocht.  De zwart-wit foto hierbij zou normaal gezien gebruikt worden om de achterzijde van de vrachtwagen te kleven. 
Met een terugblik naar het verleden, maar vooral hoopvol uitkijken naar welke mooie wedstrijden we nog zullen en kunnen doen.
Soms 1 stap terug doen, om er 2 vooruit te kunnen.     We hebben niet enkel goede jeugd op stal staan, we rekenen ook op onze jeugdruiters.

Hier nog een filmpje van onze zoon Thibeau die vorige week zaterdag op de kijkdag de merrie Condessa heeft voorgereden.  Ook Condessa vertrekt samen met Comptesse naar Spanje.

Onze kinderen hebben dit weekend zelf ook wedstrijden, met op zaterdag een volgende manche in het ponycriterium (Sentower) en zondag naar de familie De Beck in Leest voor een volgende indoor van het gewest Mechelen - Kontich.







Video's
Thibeau Spits & Condessa