20-05-2015

Thibeau Spits & Jacobien 4e op BK scholieren, Jeroen 7e bij juniors. Na China, richting Iran!

We hebben even moeten bekomen van ons weekend Belgisch Kampioenschap jeugd in Neeroeteren.   Ook even moeten bekomen na de operatie op maandag bij onze zoon Marnick Spits aan de linkerarm.
Hij zal enkele weken buiten strijd zijn, maar kan vanaf nu al achter de boeken in plaats van op de paarden..  Alles is goed verlopen, een medisch foutje uit het verleden is bij deze  rechtgezet (letterlijk dan..).   


Dan graag even terug naar het weekend BK van de jeugd in Neeroeteren, waar de minste fout werd meegenomen.  
Voor Jacobien was er echt een bijzonder lichte fout in de eerste omloop!  Wie zou achteraf gezegd hebben, dat net die fout het verschil zou maken tussen zilver en een 4e plaats...   Toch bijzonder fier op de 6-jarige Jacobien, die zich daarna op geen enkele fout liet betrappen.  In de strijd voor het brons, waren we iets te traag voor de 3e plaats, maar toch wel tevreden met opnieuw een 4e plaats op het BK.     Vorig jaar lukte dat ook al met Vicenza Rosa.    We mogen zeggen dat er heel wat talent zit tussen deze scholieren, op het podium: Thibault Philippaerts als kampioen, voor Lena Lienard en Camille Demollie.

Er waren wel enkele LRV ruiters op dit BK, en waar wij net niet op het podium geraakten, was dat wel het geval bij de pony's voor Floor Anthonissen met Deesje (Miss Vleut).   Ze deed het schitterend met de pas 7-jarige pony, en behaalde het zilver.  Het goud was voor Maartje Verberckmoes met Nibor, die als enige geen enkele fout maakte over alle omlopen, én barrage.  Mooi is dat.   

De junior-rubrieken is ook een bijzonder straffe lichting met heel goede combinaties die aan elkaar gewaagd zijn.  We hadden daar ook een ijzer in het vuur met onze neef Jeroen De Winter en Gretel.   De tweede manche op vrijdag was echter wat tegengevallen, en de 8 strafpunten die Gretel daar verzamelden, waren een ontgoocheling.   Jeroen heeft echter niet bij de pakken blijven zitten, en na een mindere manche zich fantastisch herpakt op zondag in de finale.   Hij reed daar 2 prima ritten, en Gretel raakte geen balk meer aan.   Ook daar een mooi podium, met kampioen Gilles Thomas, zilveren Claudine van Duffel en eerstejaars junior Emilie Conter met de bronzen medaille.

Binnen 2 weken is de CSIO jeugd in Bonheiden, waar Jeroen samen met Gilles Thomas en de 2 zussen Zoë en Emilie Conter het team vormen van de juniors.   Op zaterdag 30 mei wordt de Nations Cup verreden, op onze steun mogen ze zeker rekenen!

Voor Jeroen kunnen we nog ter plaatse gaan kijken, voor Patrik wordt dat volgende week moeilijker.  Na het avontuur in China enkele weken geleden, kiest hij nu om naar Iran te gaan.   Volgende week mag hij op CSI** Teheran deelnemen met paarden van daar.  We hebben toch al wel wat paarden verkocht naar Iran, en dat is meteen een prima gelegenheid om ze daar een bezoekje te brengen.

Een wedstrijd is pas leuk als er supporters zijn,   en daar moet je soms tijd voor maken.  Patrik zelf maakt tijd om morgen het Belgische team te gaan aanmoedigen in Rome.  Wij doen dat mee van op een afstand, de resultaten zijn te volgen via deze link.     Een week later gaan ze ook kijken naar CSI***** Aken, waar Benfica Van Vlieringen met Gregory Wathelet start bij de 8-jarige paarden.  Een volgend paard dat we hier toch heel graag hier hebben gehad, ook richting de grasmat die doet dromen..     

We kijken ook al even vooruit, waar Patrik het weekend van 4 tot 7 juni naar het Franse Lons-Le-Saunier trekt voor een CSI***.  Daar doet hij het wel met de eigen paarden, die momenteel in zeer goede doen zijn.   Dolce Vita (Darco x Saygon) krijgt ondertussen versterking van Verdi vd Withoeve en Inonstop, die op de CSI** Lier een bijzonder sterke indruk hebben gemaakt.   Hetzelfde weekend trekt Thibeau naar Wierden, waar hij mag deelnemen in de landenprijs.  Ook Thibeau heeft versterking gevonden voor Jacobien, en is een combinatie aan het worden met Freestyle van de Withoeve (Concorde x Comptesse VD Withoeve).     Hij is bijzonder competitief, en goed gekend onder het zadel van Rozelien De Beck.