09-07-2017

Thibeau Spits en Jacobien 7e in GP CSI** Dettighofen! Winst voor Steve Guerdat !

Dat Thibeau in CSI** Dettighofen kon rijden, dat was dankzij de hulp van Philippe en Steve Guerdat.    Philippe is een vriend aan huis, en dankzij hem hebben we heel wat tips gekregen om Thibeau te begeleiden in zijn ruiter-carrière.

Dit jaar is alles wel in een stroomversnelling geraakt, en na de titel op het Belgisch kampioenschap Juniors, de goede prestatie in de landenprijs in Wierden, kwam er de selectie voor het Europees Kampioenschap in Samorin.

We gingen oefenen voor dat EK op het mooie domein Albführen in Dettighofen, en hoe!  
 
Jacobien had op donderdag, vrijdag en zaterdag al goed gesprongen.  Door haar goede prestatie op zaterdag, was ze gekwalificeerd voor de GP.  Een geluk dat je daar 4x mocht rijden, en zo kwam Thibeau in de GP, tussen heel wat Olympische toppers.

Dat er maar 10 door mochten naar de 2e ronde, werd op de duur wel heel spannend.   Thibeau was als één van de eerste in de proef van start gegaan, en foutloos gebleven.  Om  naar de barrage tegen de tijd te gaan, volstond niet enkel foutloos zijn deze keer.  Het waren de 10 beste ritten die door mochten.  In theorie had daar een snelle vierpunter bij kunnen zijn, maar in dit geval zou er een trage foutloze uitvallen.    Niemand minder dan olympisch kampioen eventing Michael Jung kwam als laatste starter in de piste. Thibeau stond op dat moment 10e..    Michael Jung bleef ook foutloos, maar een fractie trager...

Thibeau mocht dus naar de barrage als 1e deelnemer.  Ze kregen wel een fout onderweg, iets te weinig terug genomen in een lijn..  Maar zo tevreden met de 7e plaats!!  En dat Steve Guerdat met Albführen Hapiness de GP wint, dat maakt het alleen maar mooier, ook voor de organisatie het Hofgut Albführen.  

We willen mede eigenaars vake Jos, moeke Noëlla, Jan Devos heel erg bedanken voor het vertrouwen.  Heel ons top team thuis op stal, en nu buurman Willy Frank die ons mannen ginds bijzonder gesteund heeft.   Bedankt aan lesgevers Dirk Demeersman en Niels Bruynseels!  Niels was zelf in de barrage in Knokke van de GP CSI***** Knokke, die hij vorige week won. 
Thibeau heeft ook veel te danken aan neef Jeroen De Winter.   Vandaag wist hij de laatste rubriek in de CSI** Geesteren te winnen met Karmelita van den Dries!  Deze Karmelita is gefokt door de familie Dirk Van Aken, en halfzus van niemand minder dan Equita van het Zorgvliet.  Deze Equita is eveneens in de barrage vandaag in de GP CSI***** Knokke.  Ze zou ook vandaag 7e worden.  Winst blijft in eigen land.  Proficiat aan Gudrun Patteet en Sea Coast Pebbles. Wat een overwinning in Knokke!