25-05-2019

Thibeau Spits wint LR 1.50m Reims met Bellissimo! Winst voor Javanna in 1.35m proef!

De paarden blijken hun goede vorm te willen houden.   Want wat een prestaties heeft Thibeau opnieuw kunnen halen in het Franse Reims.     Op de eerste dag al meteen goed uit de startblokken gekomen met Javanna van de Dreef, goed voor de 4e plaats in de 1.35m proef.   Classic Touch wist zich in die proef eveneens te klasseren.    Met Bellissimo was er in de openingsrubriek 1.45m pech op de eerste hindernis, een beetje onder de indruk.   

Op vrijdag was ze meteen bij de les in de 1.50m proef,  fantastisch wat ze voor Thibeau wil doen.    Ook in de barrage ging het super snel, en de winst voor dit jong duo was een feit!
Bellissimo heeft er al een fantastisch jaar op zitten, en die prestatie van vrijdag is terug een opsteker.

Thibeau mocht op zaterdagochtend  voor de 3e en laatste keer aantreden in Reims met Javanna (Wandor vd Mispelaere).    Ze had tot dan geen balk aangeraakt, ook op vrijdag was ze goed voor de 5e plaats in de 1.40m proef.     Ook deze keer keek Javanna goed mee, deed ze haar uiterste best.   Deze keer was haar chrono wel de beste voor de overwinning!

Hun video's kan je hier in bijlage vinden, en dat het snel ging! Resultaten van de concours in Reims, via deze link.


Op zondag 26 mei moeten we eerst gaan stemmen.  Thibeau die net 18 is geworden, heeft netjes zijn volmacht in orde gebracht, en kan zich volledig op de sport concentreren.   Hij heeft de hulp daar van Patrik, die rekent op Virocondo in de 1.45m rankingproef.  Thibeau start die proef met Classic Touch, de GP met Bellissimo. 

We mogen al een week vooruit kijken.   Dan staat het Belgisch Kampioenschap voor de jeugd gepland in het Azelhof in Lier.
Thibeau heeft hier niet de gemakkelijkste opdracht.  De verwachtingen lijken toch wel hoog te zijn voor hem,  de vorige jaren kon hij als outsider aan zo'n kampioenschap starten.   Twee jaar geleden won hij het BK van de juniors met Jacobien.

We gaan deze keer toch ook proberen sterk te presteren.  Bellissimo krijgt volgende week wel rust.  Voor haar staat er binnen 2 weken opnieuw een 3-sterrenwedstrijd op de agenda, die van Lons Le Saunier.

Thibeau rekent voor het BK op Classic Touch (Casall) en op Juragold Bormes (Contact vd Heffinck).    Bedankt aan ons team thuis, dat zich deze dagen ontfermt over Juragold.   

Voor neef Jeroen De Winter is dit het eerste jaar sinds lang dat hij niet op het BK van de jeugd deelneemt, hij was vorig jaar laatste jaar youngrider.   In Bonheiden laat hij dit weekend ook zien dat hij in goede vorm verkeert.  Op vrijdag won Jeroen met Gretel de 1.40m proef.   In de rankingproef op zaterdag was er die ene fout met Karmelita van den Dries.  Zondagnamiddag staat in Bonheiden de GP gepland, resultaten via deze link. 

Marnick, Catherine en Lauranne blijven deze dagen in de buurt, en nemen deel in het Azelhof bij de Vor wedstrijden.   Catherine en Lauranne starten volgende week in het BK van de scholieren in Lier.   Voor hun zullen het extra ervaringen zijn,  we kijken er naar uit..    Meer informatie en startlijsten/timings mbt het Belgisch Kampioenschap in Lier zijn te volgen via deze link.  Inschrijven kan nog tot en met maandag. Woensdag zullen de startlijsten on-line staan. 

Zover zijn we nog niet.... Eerst nog duimen voor onze Thibeau en Patrik in Reims, voor Jeroen in Bonheiden!
Video's
Thibeau Spits & Bellissimo 1.50m
Bellissimo & Thibeau Spits Reims
Javanna & Thibeau Spits winning round