24-06-2019

Thibeau en Bellissimo winnen de GP CSI*** Bonheiden!

 Een topweekend heeft Thibeau er op zitten in Bonheiden.    Het begon al prima op vrijdag met een snelle en foutloze ronde in de 1.45m Ranking Class.  Hij kwam een dikke seconde te kort op de winnaar Joe Clee, maar moest genoegen nemen met een 10e plaats met Bellissimo.  Er waren heel wat snelle combinaties present in Bonheiden.

Op zaterdagavond deed ook Classic Touch (Casall) een prima omloop in de 1.45m LR class.  In de barrage kreeg ze 1 fout, haar tijd had goed genoeg geweest voor de overwinning, maar een 6e plaats in dit gezelschap bleef een opsteker!

Bij de 6-jarige paarden deed Nono van de Withoeve ook telkens goede rondes.  In de finale kreeg hij ook een snelle barragerit, maar die ene fout.    In de CSI** waren Thibeau en Virocondo goed voor een 8e plaats in de 1.40m proef op vrijdagavond.  

De kers op de taart kwam er zeker in de Grote Prijs CSI***.    Thibeau moest als 2e starter binnen, en reed meteen een foutloze en vlotte ronde.   De toegestane tijd stond op 68 seconden, en hij kwam onder de 65 seconden binnen.   Daardoor was er geen reden voor de jury om de tijd aan te passen, maar de toegestane tijd werd voor velen toch een struikelblok, of iets waar rekening mee moest gehouden worden.
Uiteindelijk gingen er 8 combinaties naar de barrage.  Thibeau en Bellissimo moesten als 1e binnen, en zetten meteen een scherpe tijd.   We zagen mooie omlopen, maar die tijd leek toch niet meer te verbeteren gisteren.  We zijn heel erg fier en dankbaar voor de kansen die we krijgen.


Thibeau kon kiezen om naar het Europees kampioenschap te gaan, tussen Juragold Bormes en Bellissimo Z.
Dat is geen gemakkelijke keuze, maar Thibeau heeft zelf mogen beslissen.

Hij heeft er voor gekozen om naar Zuidwolde te gaan met Bellissimo Z.  Ze sprong gisteren haar laatste wedstrijd, voor ze op 7 juli naar Nederland mag vertrekken..  Meer info over dat Europees kampioenschap jumping voor Children, Juniors en Youngriders via deze link.