02-05-2019

Thibeau en Bellissimo winnen de GP Uster ! Leerrijke ervaring in Zwitserland.

Enkele maanden geleden kwam Philippe Guerdat nog eens op bezoek, altijd fijn en boeiend.    We hebben heel veel respect voor Philippe, en uiteraard ook voor zijn zoon Steve, huidig nummer 1 op de Wereld, en met een palmares om U tegen te zeggen.

Normaal geeft Steve geen trainingen, of neemt hij geen studenten aan, maar voor Thibeau wou hij een uitzondering maken.  Hij werd uitgenodigd om met zijn paarden tot daar te komen trainen.   Sowieso zou het een hele ervaring zijn, een andere taal, en andere omgeving,  leren met je ogen..

We hebben het geluk in België om beroep te kunnen doen op top lesgevers, met onze welgemeende dank voor waar ze ons samen  al toe gebracht hebben.

Maar hier keek Thibeau nu toch wel naar uit om te mogen doen, en naast de afstand en het niet deel uitmaken van de EU, waren de beide drukke agenda's nog een rem.   Maar uiteindelijk viel de puzzel mooi in elkaar.

Thibeau zou op maandag toekomen, van maandag tot en met woensdag is Steve op de eigen stal aanwezig, en vanaf donderdag tot zondag zou Thibeau als wederdienst en als extra ervaring naast zijn eigen paarden, ook mee de paarden helpen trainen van Steve of Anthony.     Anthony Bourquard heeft de 10-jarige Janus VB onder het zadel, die door Steve bij ons  destijds werd aangekocht.  

Het was niet meteen geweten dat Thibeau op wedstrijd zou gaan, dus  zo had hij bvb geen wedstrijdvest bij..  Al gauw hoorden we van de mogelijkeheid tot deelname aan de wedstrijd in Uster,  samen met Steve en Anthony,  en mocht Thibeau een vest van Steve lenen..  De inschrijvingen werden nog in orde gebracht, met dank aan Silke Hamerlinck om de toelating tot deelname nog tijdig te bezorgen. 
Maandag werd er losgewerkt, dinsdag werd op de mooie graspiste van Steve zelf een parcours opgebouwd.   Dan kon er getraind worden met de paarden, die op woensdag 1 mei mee naar de nationale wedstrijd in Uster zouden gaan.   De laagste proef was daar een 1.40m, de GP zou daarna op een hoogte van 1.50m beslist worden.  Voor de Zwitserse ruiters waren  er punten te verdienen mbt wildcards voor de prestigiueuze concours in Genève in december.

Er kwamen dan ook echte toppers aan de start...   Maar Thibeau was goed omringd en begeleid.  Hij reed in het 1.40m met Bellissimo al een heel sterke ronde, goed voor de 8e plaats op 53 starters.   Hij reed slim, zonder veel energie te vragen van Bellissimo. 

In de GP bleek ze nog voldoende fris te zitten.  Ze deed het foutloos in de basisomloop, en plaatste zich in de barrage.  Ook Anthony en Janus mochten terug in de barrage, na een prima basisomloop.

In de barrage lukte het allemaal voor Thibeau, en hij wist Zwitsers kampioen Bryan Balsiger achter zich te houden.   Het was een echte opsteker dat Thibeau deze GP kon winnen.. Het was als voorbereiding voor wat nog komen zou, maar het gevoel zit meteen goed.  Met dank aan Philippe Guerdat, om deze kans mee mogelijk te maken.  Merci Philippe, Merci Steve...  We hebben gemerkt dat Steve ook een abnormale werker is,  samen met zijn medewerkers, 2 voeten op de grond, en met veel respect naar zijn paarden toe.  
Nino geniet van zijn pensioen, en blijft bvb omringd met de beste zorgen. Een voorbeeld.., dat we ook proberen te volgen...  
Maandag kan hij nog samen trainen, daarna komt Thibeau terug naar huis, na wat voor hem vast een leerrijke week zal geweest zijn.   Ondertussen is het wel heel mooi te zien, dat de resultaten die Bellissimo de laatste maanden heeft gehaald er mee toe bijdragen dat studbook Zangersheide het klassement aanvoert van de WBFSH/Rolex ranking.  Slechts 6 paarden komen daar bij in aanmerking, ook Victer Finn DH Z (Va-Vite x Stakkato), die bij ons geboren is, maakt deel uit van deze top 6.    Wat nog mooier is, dat is dat ze vanuit Zangersheide een fotoshoot zijn komen doen van onze veulens.  En dan mocht Ti Amo Domi DH Z (Taloubet x Bellissimo) niet ontbreken! Haar eerste fotoshoot is een feit.. 

De volgende wedstrijd voor Thibeau wordt de CSI***  Maubeuge van 8 tot 12 mei '19.   Marnick is deze dagen actief in het Azelhof voor de wedstrijden van de jonge paarden en voor de Silver wedstrijden.     Patrik heeft  er de CSI** Tianjin in China opzitten, waar hij de eerste dag de grote tour won met Enrique Blue.  Verder zal hij nu  2 weken de paarden helpen trainen voor BFE op de Wuhan University, mbt de Military Games.  Verder in China wordt er dit weekend een belangrijke wedstrijd gereden, de Global Champions Tour van Shangai.   Onze Chinese BFE ruiter You Zhang komt aan de start met Donna en Caesar.   

Neef Jeroen De Winter, Marthe van Gorp en Valentina Hoeben komen deze week in actie in Bonheiden.     Ook Catherine en Lauranne gaan deze week op wedstrijd, en blijven in het Azelhof voor de Silver en de Trens.   Thuis zitten gaat deze week geen optie worden...