26-06-2017

Thibeau en Jacobien mogen zich klaar houden voor Samorin!

Deze week heeft bondscoach Rik Deraedt alvast 4 junior ruiters en 4 youngriders aangeduid die zich mogen klaar houden om af te reizen naar het Europees Kampioenschap van de jeugd.  Dat vindt plaats in de prachtige accomodatie in Samorin (Slovakije), de week van 8 tot 13 augustus.  Eén van de juniors is onze Thibeau Spits met Jacobien Dwerse Hagen! Ze zijn beloond na hun titel op het BK juniors, de dubbel nulronde in de landenprijs van Wierden, en ook  foutloos in de Grote Prijs van CSIO-J Wierden.  Voor Jacobien en Thibeau wordt dit hun 2e Europees Kampioenschap samen.  In 2015 bij de scholieren, nu dus bij de juniors.

Uiteraard moeten we nog wel de volgende weken vormbehoud tonen. We moeten de kans die we krijgen met 2 handen aannemen, en ons uiterste best doen om zo goed mogelijk ginder iets te betekenen.   We bedanken hierbij van harte Jan Devos en ons vake Jos Ceulemans, als mede-eigenaren van Jacobien om dit mee mogelijk te maken.   

   Uiteraard mist Patrik nu wel zelf Jacobien even voor zijn eigen wedstrijden.   Dit weekend op de 3-sterrenconcours in Bonheiden, moest Belissimo de kar trekken.  Ze heeft het wel goed gedaan, maar het geluk zat niet meteen mee.
Het stond dan ook wel dik aan de maat, mooie sport was het zeker.    In de 1 ster rubrieken, mocht Patrik het voorbije weekend rijden met Cherie (van Dirk Houben).   Ze was goed voor de 2e plaats, en 2x de kortste tijd met die ene fout... Een bijzonder competief paard, altijd fijn.  


We waren vooral op de lagere hoogtes actief het voorbije weekend, met de pony's op de Gouden Laars in Loenhout, en op de Vor wedstrijd in het Azelhof.

Op het Europees Kampioenschap in Wiener Neustadt (2015), hebben Catherine en Lauranne bij temperaturen van  +-30°C,  een hele week doorgebracht bij de stand van Eliane Kil.  Ze hadden een zwembadje gezet, en de kinderen hebben daar de tijd van hun leven gehad.  Die vriendschap hebben ze blijven onderhouden.  En hoe blij zijn ze, dat ze van Eliane Kil een nieuwe outfit hebben gekregen.. Schitterend was het zeker, en het motiveerde meteen om ook goede prestaties neer te zetten.  Met Sunny, Kiliwatch en Hightrick waren er mooie nulritten, en wisten ze zich te klasseren.  

Op zondag in het Azelhof stond er helemaal geen maat op onze Catherine.  We gingen om te oefenen met de paarden Freestyle en Va-Vite op de hoogte 1.05m.   Catherine heeft met Freestyle een heel snel paard onder zich, en Catherine zelf gaat dan ook graag snel...  Gisteren waren ze goed voor de overwinning op 93 deelnemers...   Ze had ook best wel controle, we zijn op de goede weg!   Ook Lauranne en Va-Vite begint goed te gaan, ze kregen wel 1 fout.   

Het is voor onze meisjes abnormaal fijn, dat af en toe grote broer Thibeau nog eens met hun pony's of paarden kan rijden.  Thibeau had ook een heel goed weekend.  Met zijn eigen pony Cleostrade won hij de 1.20m Gouden Laars in Loenhout.  In de 1.25m GP Vor nam hij Freestyle ook nog eens mee.    Zorgen dat de knopjes er blijven op staan. En ook genieten!  Want met Freestyle naar de barrage,  goed voor de 3e plaats.     Ook Marnick en Vaudou de Carmille stootten door naar de barrage na een heel mooie basisomloop.  Ze zouden 12e worden, Thibeau en Juragold zagen we nog op een 10e plaats na een foutloze barrage.   Neef Jeroen De Winter deed ook nog een dappere poging, om naar de tijd te rijden van Kim Colaers, maar moest ook tevreden zijn met een 5e plaats.  

Het weekend van 1 juli wordt een rustiger weekend, met de nevenproeven op de nationale concours in Hulsterlo.   Het weekend van 7 juli staan er ook enkele heel fijne wedstrijden op de kalender.   Marnick en co trekken dan naar Zandhoven voor de jumping "Jump for Joy".  Jeroen mag deelnemen aan de CSI** Geesteren, met o.a. Gretel.    Thibeau en Patrik trekken naar Duitsland, naar het mooie domein Albführen in Dettighofen.  En dan is onze zomer gestart!     Ook al onze veulentjes zijn bijna geboren.   En we hebben er enkele om echt naar uit te kijken. Eentje van hen is zeker deze op de foto.  Daar zien we  Rozelien, een copy van haar moeder Jacobien.    De vader van Rozelien is Nixon van het Meulenhof (halfbroer van Emerald), een heel toffe hengst die onze Jeroen onder het zadel heeft.Jacobien moet zelf niet zorgen voor dat veulentje, dat doet een draagmoeder.  Ze heeft het op sportief gebied al druk genoeg, we moeten het op alle gebied goed plannen, en ze niet overpakken...