28-05-2018

Thibeau en Jericho 2e in GP CSI** Bonheiden ! Patrik en Veracruz 1e en 3e in Chengdu.

Eindelijk...  Het goed resultaat van Thibeau met Jericho op GP CSI** niveau hing al een tijdje in de lucht, maar het was er steeds net niet..  En gisteren kon het in Bonheiden niet beter verlopen voor deze jonge combinatie.
Thibeau en Jericho wisten zich als 11e te plaatsen voor de barrage, na hem zou ook William Withaker als laatste aan de start komen.
Jericho geeft zoveel vertrouwen, Thibeau weet dat hij altijd veilig de finish kan halen.  Een hindernis zal nooit te hoog of te moeilijk staan.   Dan komt het er op aan om het hoofd koel te houden.  En daar hebben zowel Marc Van Dijck bij de omloop, en Niels Bruynseels in de voorbereiding naar de barrage bijzonder goed werk geleverd.

Thibeau moest niet te zot doen, er waren weinig foutlozen in de barrage.  Aan de heel snelle tijd van de Spaanse ruiter Julio Arias zou hij moeilijk aan geraken, de tijd van Kim Emmen die toen voorlopig 2e stond, was wel haalbaar.   Tactisch een goed plan, dat Thibeau tot een goed einde bracht.  Die nul houden,  en uiteindelijk inderdaad die 2e plaats halen, dat was een opsteker.   Patrik moest het van in China vernemen, hij had er uiteraard graag bij geweest, maar laat ons hopen dat Thibeau binnen enkele weken terug voor zo'n stunt kan zorgen.   In ieder geval waren er 4 junior ruiters mee aan de start in de GP CSI** Bonheiden, en ook Marthe Van Gorp, Max Sebrechts en Claire Putters deden het heel erg goed.  Er zijn heel sterke jeugdruiters, en dat brengt het niveau voor de rest in het algemeen naar boven.  We weten dat er hard voor gewerkt moet worden.

Nu al bijzonder tevreden, en iedereen dankbaar die er toe heeft bijgedragen.   De lessen die we via het VLP talentenplan bij Dirk Demeersman hebben mogen volgen, de inzet van Dirk in het algemeen.  Bedankt!

Ook fijn dat hetgeen Thibeau in die lessen leert, ook kan meegeven naar andere ruiters.  Hij probeerde ook enkele tips mee te geven aan Valentina Hoeben, die in de CSI* mee reed.   Valentina wist de proef 1.10m te winnen met Cherie op zaterdag!  Normaal moet Patrik mee Valentina begeleiden, maar ook daar proberen we het samen mee op te vangen.  

Patrik moet regelmatig naar China, en dat zal voor hem met een geruster hart zijn, als het thuis toch ook goed kan verlopen zonder hem...   Want hetgeen Patrik in China doet, dat is toch voor onze stal heel erg belangrijk.  Dit weekend moest de jonge Veracruz DH Z (v. Vertigo Saint Benoit, halfzus van Jericho..)  zomaar meteen de Wereldbeker in Chengdu springen.   
Tijdens de wedstrijd in Tianjin mocht ze de lagere 1.30m proeven doen, die ze allebei winnend afsloot.

Nu in Chengdu was er opnieuw een overwinning in de Warming up 1.40m!   De Wereldbekerkwalificatie over de 1.45m hindernissen verliep voor Patrik en Veracruz opnieuw foutloos. Die tijd was goed voor de 3e plaats, winst was er voor Michael Van der Vleuten.    Op zondag stond er voor de wereldbeker best een hoge proef.  Veracruz deed zeker haar best, maar er moesten 3 fouten genoteerd worden.  Patrik is er zeker van dat ze op dit niveau zeker gaat groeien, en dat het haalbaar voor haar is.    Knap werk van Jolien Maenhout die samen met Pommeau du Heup naar een 3e plaats reed!
In eigen land was er een knappe prestatie van Matthias Hens die samen met Hercules (Eldorado x Ferro) naar de 2e plaats reed in de cyclus van de 6-jarigen.  Van de 268 starters wist enkel Guy Beyers sneller te zijn!  Een ander paard van onze stal werd verdienstelijk 19e, daar zagen we Valegro DH Z (Va-Vite x Cantus).   We hebben met Loreen vd Landhoek (in mede-eigendom van familie Lens - De Preter) ook een heel goede 7-jarige staan.  Ze wist haar met Marthe van Gorp te plaatsen voor de barrage van de finale 7-jarige paarden in de CSI** Bonheiden.  Enkel die fout op de eerste hindernis van de barrage, maar wat een vermogen en inzet heeft die Loreen toch.  Genieten van de jeugd..


Het was een druk weekend, maar Lauranne Spits was met de hulp van René De Ryck toch op de jumping Wijgmaal geraakt met Va-Vite.  Ze werd er verdienstelijk 3e in de 1.15m proef.    Op zaterdagochtend waren er mooie foutloze ritjes van onze Chinese vriend Zuo Zhang met Happy End in Wijgmaal.   Onze pony's Hightrick, Cleostrade, Galinka en Feiko zorgden ook voor een Happy End in de proef 1m in Waregem door mooi foutloos te springen.   In de reeks 1.10m was er één foutje voor Catherine en Cleostrade.  Maar zo haar best dat ze doet voor kleine Catherine.  

Volgende week blijven we met zijn allen dichter bij huis.  Dan is er de Gold wedstrijd in het Azelhof in Lier.