11-07-2016

Thibeau en Kadans vd Groenheuvel, 2e in Beker van België pony's !

 We hebben genoten van de goede prestaties  in Loenhout !  Zowel onze pony's Kantje's Feiko en Kadans van de Groenheuvel deden het uitstekend in de kwalificaties van de Beker van België pony's.

Met Feiko was Thibeau 5e in de eerste manche van de Beker van België pony's, met Kadans won hij de 2e manche.   We mochten kiezen welke pony we in de finale zouden nemen, maar dan kozen we zeker voor de ervaring van onze hengst Kadans.
Het zou een juiste beslissing geweest zijn, want in de finale stonden er toch 2 pittige 1.25m omlopen.   In de 2e manche mochten er normaal 10 combinaties terugkomen, maar er waren geen 10 pony's die de finish haalden in de eerste manche..  De resultaten van de 2e manche en van alle proeven gereden op CSN Loenhout  via deze link. 

Het was best wel spannend, want met 3 combinaties die een blanco score hadden in de eerste omloop gingen we naar de 2e ronde, op chrono.  

Thibeau moest als voorlaatste binnen, op dat moment was er nog niemand dubbel foutloos.   Hij reed een snelle ronde, en kreeg een fout op de voorlaatste hindernis.  Op dat moment was hij de snelste vierpunter.

Jordi Rombouts kon als laatste aan de start kiezen om op safe te rijden, waar hij goed in slaagde, en zo de Beker in ontvangst mocht nemen.   Bijzonder tevreden met de 2e plaats, voor Max Sebrechts die pech had in de 1e manche op de laatste  hindernis.  Hij had Kodiak ook bijzonder goed aan het springen.

Vorig jaar verkochten we de pony Orchid's Gail, en het was haar volle zus Orchid's Azalea met Ruben van Dijck die goed waren voor de 4e plaats.  

Ook onze meisjes Catherine en Lauranne waren van de partij in Loenhout, waar Catherine voor zichzelf de lat heeft hoger gelegd, en voor het eerst een proef van 1m heeft gesprongen.   Met dank aan Sunny, die dat op een bijzonder veilige manier tot een goed einde brengt.    Lauranne sprong voor het eerst met onze pony Topaz DH.    Na haar ritjes in 90cm en 1m, hebben we meteen de transfert geregeld.  Thibeau heeft eentje minder te rijden, en Lauranne krijgt naast Hightrick nog een leuke pony bij om nu 1m, en achteraf 1.10m te kunnen springen. 

Patrik had het geluk niet meteen mee aan zijn kant in Knokke, maar hij heeft ook genoten van de sfeer en sport op Knokke Hippique.   Vandaag is hij al meteen terug in actie, op CSI Valkenswaard, een concours alleen voor de jonge paarden.    Daarvoor zijn Belissimo, Jacobien en Donckervoort mee de Nederlandse grens over.   Binnen enkele dagen mogen de jeugdruiters, waar onze neef Jeroen De Winter, en ook Thibeau graag in Valkenswaard zullen deelnemen.  Thibeau kiest voor zijn pony's Cleostrade en Kadans van de Groenheuvel.