27-10-2016

Thibeau en Max; hele ervaring in Beijing. Max Sebrechts wint de finale Future Stars!

Onze zoon Thibeau Spits en zijn kameraad Max Sebrechts (beide 15 jaar oud), hebben het prima gedaan als youngrider in de Future Stars Beijing met geleende paarden.

Veronique en Dries Sebrechts waren er gelukkig bij om alles mee in goede banen te leiden, samen met coach Laurent Pabiszak.  Ook zij vonden het een heel avontuur, en  hebben ook wel veel opgestoken van het voorbije weekend.

Ze hebben de kans gekregen om ook met de andere deelnemers de Chinese muur te gaan bekijken,  een unieke kans.    Maar uiteraard wilden ze het ook goed doen op wedstrijd.

Omdat er in China niet echt veel jeugdruiters zijn die hoog durven springen, moesten ze het programma aanpassen, en moesten Max en Thibeau ook niet zo hoog springen.

Het komt er nochtans op aan, om op elk niveau te proberen zo goed mogelijk te presteren. Dat hebben ze zeker gedaan!
In de teamcompetitie werd België 2e.

In de finale van de Future Stars is Max gewonnen! Thibeau werd 4e.  

Er waren goede jeugdruiters uit Amerika, Polen, Frankrijk en dus België.  Het is wel duidelijk dat China zelf nog niet zoveel traditie heeft in de paardensport, en dat ze een inhaalmanoeuver moeten doen.  Daarom natuurlijk dat ze regelmatig beroep doen op Europese trainers.     In die context is Patrik vertrokken richting China, op het moment dat Thibeau terug onderweg naar huis was. Wissel van de wacht...