14-12-2016

Thibeau, Jeroen en Patrik dit weekend op CSI** Lier. Ideale voorbereiding voor Jumping Mechelen.

Het volgende weekend gaan we naar CSI** Lier in het Azelhof.   Thibeau tussen de examens door, maar we willen zeker met de selectie van de pony Cleostrade voor de officieuze Wereldbeker manche in Mechelen, toch het nodige wedstrijdritme geven. 
Zij starten in de CSI*.    Met Dolce Vita krijgt Thibeau de kans om extra ervaring op te doen in de CSI** rubrieken in Lier.    Met het oog op deelname in de internationale U25 rubrieken rijdt neef Jeroen De Winter dit weekend ook in het Azelhof.  Met hetzelfde doel voor ogen, hebben we een gelegenheidsduo gemaakt.  Astrid Rooms had een selectie op zak voor de U25, maar haar eigen paard was hiervoor te jong.  We duimen mee dat ze een succesvol duo mag vormen met onze 7-jarige hengst Jericho Dwerse Hagen.   De eerste kennismakingen waren heel goed, en als alles dit weekend in Lier meevalt, zal ook Jericho mee op driedaagse naar Mechelen mogen.

Patrik mag ook verschillende keren aantreden in de Nekkerhal bij de CSI**.    Waarschijnlijk worden dat Verdi vd Withoeve en Belissimo (Bamako x Chin Chin).   Ze hebben de laatste weken wat rust gekregen, na het lang verblijf van Patrik in China. Tijd om er terug in te vliegen, dit weekend mogen ze ook mee naar Lier.

Patrik en Thibeau zelf moeten naast sportief aan de slag, ook nog artistiek... Ze mogen een optreden voorbereiden met de Fancy Dress.   Dat staat geprogrammeerd op 29 december.  De vorige jaren was dat steeds prachtig om naar te kijken, met een grote pluim aan het adres van Wendy Wauters.

Eén van de andere Belgische ruiters die geselecteerd is voor de U25 in Mechelen, is Yanick Beirens.    We wensen hem, zijn broer, zus en vader Serge Beirens veel sterkte bij het te vroege heengaan van hun mama Ilona Aerts.  Ilona was een bijzonder lieve en positieve vrouw, perfecte groom en begeleidster op wedstrijden.   Het was een oneerlijke strijd, die ze uiteindelijk verloren heeft.   O.a. voor Ilona, en voor de mensen die we kennen die gevochten hebben, of nog steeds vechten tegen kanker, zullen we volgend jaar tijdens de weken van Groentenjumping enkele initiatieven uitwerken voor Kom op Tegen Kanker.   We leven mee met de familie en vrienden van Ilona.