15-11-2018

Thibeau en Patrik sterk bezig in Chengdu ! Winst in de 1.40m en 2e in de GP CSI** met Zafira.

Vorig jaar werd de samenwerking opgestart tussen Brother Fortune Equestrian en onze Stal Ceulemans.   Er werden paarden aangekocht, om in China wedstrijden te gaan rijden.   Chinese ruiters zouden op die manier paarden kunnen aankopen in China, en daardoor heel wat tijd en moeite besparen.

Om de circel rond te krijgen, is het dan ook belangrijk dat die paarden goede prestaties neerzetten in China.  En daar hebben Patrik en Thibeau beloofd om hun best daarvoor te doen.

Na het eerste wedstrijd-weekend in Chengdu mogen we alvast heel tevreden terugblikken.

Als team deden onze eigenste BFE ruiters Thibeau en Patrik Spits het samen met hun Chinese BFE teamgenoten mr Ha Datie en Mao Lixin (Momo voor de vrienden..) het uitstekend.

We zagen o.a. een derde plaats voor Momo met Veerle de Vauxelles in de 1.30m proef.   Veerle is hier opgegroeid, en als 7-jarige naar China vertrokken. In diezelfde proef was er een volledig podium voor BFE ruiters, met Hadati op kop, en Patrik Spits op een 2e plaats met French Kiss vd Nethe.

Patrik kon voor de dikke toer rekenen op   Ever So Clever Blue, hij werd daar 7e mee in de 1.45m GP.    Mr Ha Dati heeft zijn volle broer onder het zadel, met Enrique Blue, zij werden 3e in de 1.40m proef op zaterdag.

De knapste prestatie kwam van Thibeau met Zafira.    Ze wonnen de 1.40m proef op zaterdag, en werden 2e in de GP 1.45m op zondag.  Hij moest daar enkel Kenneth Cheng voor zich dulden, een ruiter die best hoog geplaatst staat op de wereldranking, en voor Hongkong rijdt.   Op de 3e plaats eveneens een Belgisch paard, dat we samen met Orientas hebben bemiddeld richting China.  Daar zagen we Mr Li (vader van Henry Yaoefeng Li) met Gitania VG (Ex stal Dorperheide).

Het is niet de eerste keer dat Thibeau in China op wedstrijd is, hij was 2 jaar geleden nog op wedstrijd geweest.  Toen werd hem gevraagd bij een prijsuitreiking, wat hij graag zou gehad hebben.  Blijkbaar zou hij nogal spontaan gezegd hebben, dat hij graag de panda's in China eens wou zien.    Onze rechterhand in China Jennie Fu, had dit opgevangen, en heeft dit deze week mogelijk gemaakt.  Ook Henry en Jennie waren mee naar het reservaat , waar ze zo'n 20 panda's hebben gezien van dichtbij.

Ondertussen hebben ze de paarden goed blijven trainen, en zijn ze klaar voor hun 2e wedstrijd.  Ze zijn naar de andere kant van de stad Chengdu getrokken, waar de expohallen ingericht zijn als jumping.    Vorige week was het outdoor, dit weekend springen ze indoor.  Het is een nationale jumping in China, in tegenstelling tot de internationale wedstrijd vorig weekend.      We hopen uiteraard dat er opnieuw goede prestaties zjn, en dat ze veilig landen in België maandagavond.   Enkele dagen later mogen ze zich meteen al klaar houden voor de internationale concours in het Azelhof in Lier, van 23 tot 25 november.   Met dank aan ons team op stal, dat de paarden hier goed in het werk houden...  Ze mochten wel even rust hebben, maar moeten toch in conditie blijven.   

In eigen land hebben we dit weekend de I love Jumping in Brecht.  De jonge paarden springen dit weekend  in het Azelhof.