27-12-2014

Thibeau mee naar Super finale stijlspringen op 30 december met Hightrick!

 Dag 1 van Jumping Mechelen is voor ons rustig verlopen.   Of toch?  Het begon in ieder geval 's ochtends iets té rustig.
In het stijlspringen hadden we onze zoon Thibeau Spits liever een vlottere rit zien rijden,  het was zeker wel een nette en gecontroleerde proef, maar hij heeft dit jaar al wel wat anders uit zijn mouw geschud.   

Toch onder de indruk van de Nekkerhal, maar met zijn 4e plaats zijn ze er toch nog bij voor de Super finale Jeugd Cup stijlrijden grote Pony's op 30 december.  Weliswaar vroeg 's ochtends, maar niets aan te doen.  

Patrik heeft gisteren bij de Fancy Dress, voor het eerst ingericht in Jumping Mechelen, resoluut voor een andere stijl gekozen.  Samen met Niels Bruynseels vormde hij een team, en mocht hij voor de gelegenheid zich tonen als Patricia Spits.  Toch blij dat we er zelf nog niet teveel foto's van hebben tegen gekomen,  de aanwezigen konden nochtans zeker genieten van een mooie show.  De pluim hierbij gaat zeker dan ook naar Wendy Wauters, die er met de 7 duo's van topruiters en enkele jeugd-amazones een mooie show heeft van gemaakt.  Ook sportief ging het bijzonder goed.  Patrik had Abine gezadeld, ze waren goed voor de 3e beste tijd.

Het meest opvallende duo van de avond hadden Joe Clee en Daniel Deusser moeten worden.  Enkel gekleed met een vijgenblad, en ieder gewapend met een handdoek, waren ze al een tijdje aan het oefenen.   Patrik had er thuis al over gesproken, hij was wel onder de indruk en we keken er ook naar uit hen samen bezig te zien.   Ik voelde al wel nattigheid gisteren namiddag rond 17u bij een telefoontje van Joe naar Patrik.   Dat Daniel ziek was, en of Patrik hem kon vervangen?
Om 21u zouden ze definitief moeten optreden, dus dat kwam wel heel erg kort.    Om 18u voor de eerste keer getraind,  en hopelijk is het 's avonds niet te erg opgevallen dat Patrik minder behendig was dan Joe.
Goede vrienden van Patrik weten dat ze hem in nood altijd kunnen bellen, maar deze opdracht was toch nogal spectaculair, maar inderdaad toch wel goed afgelopen!  Ze werden beloond met de eerste plaats in de Fancy Dress.  Op sportief vlak klokten ze de 2e beste rijd neer, Nicola Philippaerts en Pieter Devos deden beter.

De belangrijkste proef gisteren was het  Vlaams Kampioenschap, daar was de laatste 3 jaren Koen Vereecke steeds de winnaar geworden.  Gisteren kwam daar een einde aan, ook al heeft hij nog wel een band met het paard dat de overwinning opstreek.  Knap werk van Carlito C die met Olivier Philippaerts eveneens een prachtprestatie neerzette.   Hij verwees Pieter Devos naar de 2e plaats. 

We willen onze kinderen bedanken van het team Groentenjumping.  Met 40 waren we present in de Nekkerhal, en we hebben genoten van mooie sport.    Hoedje af voor Naomi Winkeleer die bij ons de lessen voor de beginnende ruiters verzorgt.  Zij was er gisteren bij als Caro, dochtertje van Tara Tesseur die grote Nekkerhal mocht betreden.

De echte competitie was voor Pluisje voorbij, en we hebben ze graag geschonken aan Tara en Caro.  Samen hebben ze al heel wat mooie tijden mogen beleven, waar het gisteren zeker en vast een hoogtepunt was.    De video spreekt boekdelen.  Het zijn niet altijd de topsporters die voor de topmomenten zorgen!