25-10-2018

Thibeau naar CSI*** St Lo met Jacobien en Belissimo, weldra voor langere tijd naar China.

Al enkele weken geleden was besloten dat Patrik op concours zou vertrekken naar de driesterren-concours in St Lô, Frankrijk.

Normaal ging er vorige week een belangrijke Chinese delegatie op bezoek komen in België, maar ze stelden hun bezoek een weekje uit...   Daardoor moest Patrik noodgedwongen zijn plannen wijzigen om de mensen hier mee te ontvangen, even werd er aan annuleren gedacht.    Gelukkig hebben we hier zelf een waardige vervanger,  en neemt zoon Thibeau het graag van Patrik over in Frankrijk.     

Ze zijn vanochtend goed vertrokken met Jacobien en Belissimo, duimen voor goede resultaten..  Die zijn te vinden via deze link.  


H
et zal niet de laatste buitenlandse trip zijn dit jaar.  In november zullen Patrik en Thibeau samen normaal gezien 2 of 3 weekends gaan rijden op internationale wedstrijden in China.

Wij blijven graag dichter bij huis.  Proberen met de meisjes Catherine en Lauranne Spits enkele selecties veilig te stellen met hun pony's en paarden voor Jumping Mechelen.

Daarvoor trekken we nu zaterdag en zondag richting Zellik.    Er waren bij de vorige manches al prima ritten voor Catherine met Freestyle in het 1.10m, en met Hightrick in de 1m pony's.   Lauranne kan rekenen op Ceres en Va-Vite voor de 1.20m proeven paarden, dat zijn voor haar prima ervaringen.   Ook met de pony Kantje's Feiko en Galinka verloopt het bij Lauranne tot nu toe naar wens in respectievelijk de reeksen 1.10m en 1m.


Voor Patrik en Thibeau stond er vorige week nog de internationale CSI Lier op de agenda, in combinatie met de Woodlands Auction.   We onthouden graag de overwinning van onze BFE- collega You Zhang met Casting du Bois Madame in de reeks 1.35m.   Patrik en Jacobien waren goed voor een 2e plaats in de 1.40m proef op zaterdag, ook Thibeau en Juragold Bormes wisten zich 2x te klasseren.    Patrik heeft sinds kort het paard Kapitano onder het zadel,  een 8-jarige hengst met vader Berlin.   Bijzonder veel vermogen, en ze hebben meteen elkaar al leren kennen en appreciëren op GP niveau.

Het weekend van 2 tot 4 november is het opnieuw een CSI in Lier.  Een week later zien we Patrik en Thibeau dan vertrekken richting China.. Wel fijn dat de samenwerking tussen België en China zelfs de nationale Chinese televisie heeft gehaald. Je kan het even nakijken in deze reportage via de link, het onderwerp komt ter sprake vanaf minuut 7. 

En als we dan toch over reportages bezig zijn, dan moeten we heel zeker de mooie reportage vermelden over het leven van Eric Wauters.   Het is na te kijken via deze link,  die ene hindernis teveel.   Bijzonder veel respect voor vrouw Yolande en dochters Caroline, Wendy en Julie, die  zich toch steeds bijzonder positief blijven inzetten in de paardenwereld.   Hetgeen ze ook betekenen voor Jumping Mechelen, daar mogen we allemaal dankbaar voor zijn.   Het wordt dan ook aftellen naar 26 december toe.   Met onze club Groentenjumping gaan we alvast in groep naar de Kids Day.  Hopelijk kunnen we er heel wat van onze ruiters aan het werk zien..