12-11-2013

Tijdfout voor Uletta in GP Opglabbeek; onder de indruk van het Sentower Park!

De ruiters worden verwend met mooie organisaties.   Hoe moeten we het vernieuwde complex Sentower Park in Opglabbeek omschrijven?  Indrukwekkend op zijn minst, met klasse en oog voor details.
In zo'n complex kan topsport beoefend worden, en dat hebben we bvb kunnen zien op zondagavond.   Maar liefst 32 combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage!      Het was een delicate proef,  waar Uletta een "off-day" had..

Het was een bijzondere barrage, waar iedereen dacht dat Dominique Hendrickx met Covia niet meer te kloppen waren.  Dat was buiten Gregory Wathelet gerekend met Vipreska de la Falize.    Een perfecte barrage, met op dat moment de leiding.      Op zaterdag werd Gregory Wathelet met Etoile al 2e in de Masters.  Etoile hebben we hier ook graag gekend bij ons op stal, en dan is het mooi om te zien dat hij die beloftes van vroeger toch weet in te lossen.
Een tweede plaats op zaterdag voor Gregory, en ook op zondag moet hij daar tevreden mee zijn.    Catherine Van Roosbroeck reed met Calumet een nog perfectere barrage, met een scherpere tijd!     De winst in de eerste FEI Ranking class van het Sentower Park staat op naam van Catherine.  

De winst in de grote prijs op maandag 11/11 komt op naam van Dayro Arroyave met Eldorado (v. Thunder).   Wat er helemaal mis ging met Uletta op zondag, wist ze op maandag recht te zetten in de Grote Prijs.  Ze deed het foutloos over de hindernissen, en dat ene tijdfoutje hield Patrik uit de barrage met 12 deze keer.  Alle resultaten via deze link
Tegenwoordig kan Patrik echt rekenen op Umosa.  Zaterdagavond zorgde zij voor de selectie van de Grote Prijs, met een knappe 2e plaats in de 1.40m proef.


Elk nadeel heeft zijn voordeel, want op die manier kon Patrik wel iets sneller door richting het Azelhof, om nog te coachen voor onze jongens Marnick en Thibeau Spits.   Het was al goed geweest in het Azelhof, tijdens de 3e manche van het ponycriterium.

Met Kadans van de Groenheuvel begint Thibeau een combinatie te vormen.  We willen het rustig aan opbouwen, en ze deden het foutloos in de 90cm rubriek, en ook in 1m liepen ze dubbel foutloos.
In de 1.10m proef had Thibeau deze keer wel wat pech, maar toch deden Hightrick, Sunny en Corne's Juliette weeral goede dingen.    De winst in de 1.20m rubriek komt op naam van Belgisch ponykampioen Claudine Van Duffel met Extra Dry du Geer.  Alle resultaten zijn te vinden via www.ponycriterium.be.

De 4e manche van het ponycriterium vindt plaats in het Sentower Park in Opglabbeek op zaterdag 30 november.    In de hoofdpiste wordt dan de halve finale van het stijlrijden van de paarden verreden.

Wij mogen een week vroeger naar de halve finale van het stijlrijden voor de pony's, op 23 november naar Moerzeke.   Net op de verjaardag van Patrik, mogen zonen Marnick en Thibeau Spits op zoek gaan naar een ticket voor de finale van Jumping Mechelen.  Hiervoor mag Marnick beroep doen op Kadans van de Groenheuvel, en neemt Thibeau onze andere ponyhengst Hightrick.   Voorlopig staat Thibeau 9e in de stand, en Marnick op de 11e plaats.   

Op zondag 17 november zijn we te gast bij de familie Willy De Beck, voor onze 2e gewestelijke indoor.   Op 24 november is er de eerste provinciale ontmoeting, met de M indoor voor de pony's, in de rijhal te Kontich.

Patrik gaat dit weekend op wedstrijd in de Oktoberhallen in  Wieze, voor een internationale CSI**.