29-01-2015

Topprestaties van onze Spitskes op de WEN ! Al 3 proeven op naam van Patrik en Marnick!

 De organisatie van de WEN heeft het weer prima voor elkaar, mooie sport deze dagen in het Azelhof in Koningshooikt.

De nationale ruiters hebben van maandag tot en met woensdag het beste van zichzelf gegeven, de volgende dagen zijn het de internationale springruiters, zondag mogen de dressuurruiters een hoofdrol opeisen.

We hebben er al van genoten, want onze paarden/pony's deden het voortreffelijk tot nu toe!  De resultaten liegen er dan ook niet om..   Via de website van de winterequestriannights, kan je doorklikken naar programma, en daar zijn alle resultaten tot nu toe te vinden.

Na de overwinning van Patrik met Belissimo bij de 6-jarigen, was er in de 1.20m proef op woensdagochtend bijna opnieuw een overwinning.    Daar moesten Patrik met Vicenza Rosa (Va-Vite x Withney) enkel Jef Wellens laten voorgaan.  Toch een opsteker voor de voorzichtige merrie, waar onze zoon Thibeau ook al heel wat plezier mee heeft beleefd.

Ook in de 1.30m nam Patrik een paard, waar ook Thibeau heel graag mee rijdt.  Wish is dan ook een speciale, de merrie heeft klasse en uitstraling.    Ze kan daarenboven super snel gaan, en ze schreef de nationale rubriek 1.30m op haar naam.

Wish heeft in de maand november ziek geweest, maar ze lijkt nu toch volledig hersteld, gelukkig!
Af en toe hebben we toch wel zorgen, want ook de kleine pony Flore is momenteel ziek.  Al een week heeft Catherine toch wel zorgen om haar trouwe kameraad.   Ze blijft koorts maken, en kon gisteren dan ook uiteraard niet mee op wedstrijd met de pony's.  Of toch..  Catherine heeft er toch voor gezorgd dat ze er stiekem wel bij was..    Schrijven op de camion is niet echt iets dat we goedkeuren, maar dit kijken we toch wel door de vingers.  Met de nodige zorgen en rust zou Flore binnen een 2 weken terug rustig in het werk mogen, maar even die verdiende rust om te genezen.

Voor deze keer mocht Catherine even rijden met Tino, de pony van Lauranne.  Ze deed zowel met Calvin als met Tino prima rondjes!   Ook Lauranne deed het uitstekend met Tino, Sindy en Sunny.

Met Sunny ging het dubbel foutloos in 90cm.  Onderweg naar huis,  wou ze naar neef Jeroen De Winter bellen om te vragen dat ze niet mag beginnen te trainen voor de overstap naar 1m..   Als dat allemaal maar goed komt!  Deze zomer wil ze met Sunny naar de reeks D licht, toch spannend voor onze pas 9-jarige pruts.

Voor onze zoon Marnick ging het gisteren echt heel super.   Toen hij als voorlaatste de piste inging van de proef 1.10m, stonden Charlotte Van Bellingen en Charlotte van Duppen op de plaatsen 1 tot 3.  Ze stonden al klaar om hun prijs in ontvangst te nemen.  Als derde laatste starter was er al een snelle tijd van Anouk De Proft, op dat moment goed voor de 2e plaats.    Als Marnick met Esmee binnen komt, is het ook altijd boeiend.   Marnick is niet het type ruiter dat graag rijdt voor de 6e plaats.  Soms lukt dat, soms ook niet..  Gisteren ging het super, en die overwinning deed echt wel deugd.

Spijtig voor de andere deelnemers dat zo op het laatste nog de overwinning werd afgesnoept . Zeker een opsteker voor Marnick, die Esmee top aan het springen heeft.   We mogen spreken van een  sterke lichting amazones in de ponywerking, want plaatsen 2 tot 8 werden bijna volledig ingenomen door de meiden.    Max Sebrechts zorgde samen met Marnick nog mee voor de "mannelijke" inbreng met een 7e plaats in de hoogste pony-proef.   Charlotte Van Duppen won eerder op de dag nog de proef 90cm. 

Later op de avond deed Marnick het nog goed in de 1.20m met Ulano  (Cento Lano x Gotspé);   een paard waar hij de volgende maanden nog heel wat progressie als ruiter mee kan maken.  Ze kregen een fout in de 2e fase, voor de rest alles prima!


Ondertussen zijn alle pony's terug naar huis, en is het Azelhof klaar om de internationale paarden te ontvangen.  Daar zien we graag neef Jeroen De Winter aan de start met Gretel en Habelle.  Patrik rekent op Dolce Vita, Hermes du Ri d'Asse en Valence DH Z.