09-08-2013

Topsport in Beervelde, topsporters in spé bij ons! Geslaagd ponykamp op laatste pootjes.

We hebben het voorrecht gehad in de maand juli een twintigtal kinderen bij ons op kamp te hebben gehad.
Ook nu is het hier een gezellige drukte, met opnieuw heel wat kinderen. Onze dank gaat uit naar de begeleiders en kookouders om dit allemaal mogelijk te maken.

Vanaf maandag hebben ze toegewerkt naar de brevetten, en op donderdag konden ze tonen hoe ver ze stonden.   Vanuit VLP kwamen ze de brevetten afnemen, en dit was grotendeels toch wel gelukt!

Eén naam moeten we voorlopig toch noteren.  Dat is die van Tibo Hendrickx.    Een maand geleden maakte de 8-jarige jongen de bedenking.  Mijn papa rijdt paard, mijn mama ook, dus ik zal er ook maar aan beginnen.

In de maand juli volgde hij ook het eerste ponykamp, en voor hem hadden we nu nog eens een plaatsje voorzien.   Zijn inzet en motivatie waren te groot, om dan neen te zeggen. 
Hij wou zelf al meedoen om zijn brevet te halen, maar op 1 maand tijd wisten we zelf dat het te vroeg zou zijn.
Samen met Frits reed hij in de dressuur tot 2x toe bijna op de tenen van de examinatrice.
Het dressuurgedeelte voelde hij zelf wel aan dat hij niet ging geslaagd zijn;   maar zijn beste onderdeel zou nog komen.  Het springen!

Daar deed hij het met Frits uitstekend.  In plaats van de bochten mooi uit te rijden, was het eerder een barragerit dat hij neerzette.     Kleine Tibo was bovendien nog iets te overmoedig, want in plaats van hindernissen 1, 2 en 3, nam hij de rechte nummer 2 nog eens van foute kant,  maar toch nog wel foutloos en in de manieren.
We kunnen de examinatrice wel begrijpen dat ze voorlopig nog geen brevet kon geven, maar iedereen moest het erkennen.  In dit jongetje schuilt talent.

Hij is de zoon van Dominique Hendrickx en Delphine Goemaere; dus het zit hem ook wel in de genen.
Als Tibo het blijft volhouden, zullen we hem later in de gaten mogen houden.    Boeiend wordt het alleszins.

Als Dominique in de ring verschijnt, is hij ook steeds competitief.   Jumping Beervelde is alvast gestart, en daar was Dominique al goed voor de overwinning in de 1.35m proef.  
Patrik kreeg te horen dat hij op vrijdag mocht deelnemen met de Masters, en daarom gaf hij forfait voor de Euphony Six Bars.  Kwestie van Comptesse fris te houden, en een uitstekende gelegenheid om mee afscheid te nemen van onze kampgangers.

Patrik was dan ook met zijn witte broek aanwezig op de BBQ, nadat hij eerder met Umosa had deelgenomen in Beervelde.

Een attent meisje bij ons vroeg dan ook verwonderd of Patrik had meegedaan aan de brevetten?    Dat hij daarom zijn witte broek aan had?   Dat had ze dan toch gemist...          Vanaf vandaag kan Patrik zich volledig concentreren op zijn eigen sport, nadat hij deze week op alle gebied het kamp mee heeft ondersteund.   Fijn was dat.
In ieder geval hopen we nu op goede prestaties van Withney, Comptesse en Umosa in Beervelde.  De startlijsten zijn te vinden via deze link.   

Op de foto zien we nog Withney in actie, vorig jaar in Beervelde.  Ze heeft daar in 2009 de Grote Prijs gewonnen, en vorig jaar was ze goed voor de 7e plaats in de GP.

Binnen enkele weken staat er een 5-sterrenconcours op de agenda voor Patrik.  Voor de eerste keer mag hij deelnemen aan CSI***** Gijon (Spanje).   Hij kijkt er bijzonder naar uit, en vooral ook daarom hopen we nu op een goede generale repetitie...