09-01-2015

Transfert van Paco naar topruiter in spe.. Wie in het kleine het grote niet ziet..

 In tijden dat ze in Frankrijk een helse klopjacht houden op mensen die een laffe terreurdaad hebben gedaan, en het hele land in rep en roer staat, stelt iedereen zich wel de vraag waar het toch naar toe gaat.

Iedereen heeft wel zijn mening ergens over, en heel goed dat we allemaal vrij zijn om voor deze mening uit te komen.
Als handelaar in paarden, zien we onze paarden vertrekken naar alle werelddelen.   We zijn het dan ook gewoon om om te gaan met mensen van diverse culturen en proberen ons toch zo verstaanbaar mogelijk te maken in zoveel mogelijk talen.   Zo hebben we al heel wat fijne contacten gelegd, ongeacht welk geloof of achtergrond ze hebben.   
Niet te geloven waar sommige mensen toch mee in hun hoofd zitten, teken dat ze ook teveel tijd hebben...

De laatste weken hebben we het bijzonder druk gehad met een handel richting China op te bouwen; samen met het verkoopkantoor Orientas.    

De eerste contracten zijn getekend, de paarden kunnen weldra in quarantaine vertrekken naar het verre Oosten.

Soms zijn de grootste contracten of bedragen niet de mooiste, maar we moeten het kleine zeker ook respecteren.
Eén van de mooiste momenten beleefden we zo vorige woensdag.

Eén van onze mascottes op stal was de shetland pony Paco.  Op momenten dat we voor onze zoon Thibeau al toffe B pony's aan het kopen waren, gaf hij ons aan dat hij schrik had.   We hebben hem toen een stap terug laten zetten, en wat een plezier heeft hij beleefd met Paco.    Je kon er altijd op rekenen, niet evident.

Ook onze meisjes Catherine en Lauranne hebben er veel aan te danken.  Het is dankzij schoonbroer Erik De Winter dat Paco hier terecht kwam.  Ook op zijn vorige adres zagen ze hem niet graag vertrekken. 

Vorige woensdag is Paco naar zijn nieuwe eigenaar gegaan.   We zagen een trotse 3-jarige Mattis Bruynseels de kleine Paco naar de grote camion brengen..   We wensen Niels, Ellen en Mattis fantastische momenten samen.  Jong geleerd, blijft oud gedaan.

Misschien dat er de volgende dagen nog enkele van onze paarden  een nieuwe thuis vinden.
We staan nog altijd open voor nieuwe initiatieven, op aanvraag van dhr Ashton tonen we nu zondag 11 januari enkele fijne jonge paarden op een veiling in het Panhof in Peer.    Wie interesse heeft om te komen kijken; meer info via deze link.

We zien gelukkig niet enkel paarden vertrekken, maar gelukkig af en toe ook heel leuke paarden toekomen.   Weldra komt er een paard aan met ervaring op 1.45m niveau, waar Patrik zeker naar uitkijkt.  We zoeken het vaak ook in de jonge paarden, waar we talent en vermogen in vinden.   Ook bij deze jonge beloften is er versterking gekomen, met Bellissimo S Z (Bamako x Chin Chin).   

De eerste kennismaking vorige week in de 1.20m proef in het Azelhof was alvast veelbelovend met een 3e plaats.  Ook dit weekend gaan we op zaterdag rustig werken met onze jonge paarden in het Azelhof tijdens een Silver wedstrijd.  Ook Thibeau gaat meedoen, in de 1.20m proef en rekent hierbij op Abine en Vicenza Rosa.