01-05-2018

Twee overwinningen in China voor Patrik, 7e plaats voor Thibeau in Azelhof met Classic Touch.

 Het was voor Patrik en Philip Lever toch ook een vraagteken,  in welke conditie ze hun paarden zouden krijgen, enkele dagen voor aanvang van de wedstrijd.

De paarden waren maar enkele maanden geleden toegekomen in de BFE acadamy in Bautou, en hebben weinig wedstrijden tot nu toe gedaan.  Maar wel prima verzorgd en getraind, met dank aan het team. 

Ondertussen zit de wedstrijd in Tianjin er op.   En dat we mogen tevrede zijn!    Veracruz DH liep vorig jaar met You Zhang en Patrik nog wedstrijden van de 7-jarigen in België.  Zowel op maandag, als dinsdag won ze de 1.30m proef!  Het goede nieuws is ook, dat we aanvoelen dat Veracruz DH zal groeien naar de 1.50m GP proeven in China.  We zullen ze graag de volgende maanden in de gaten houden, net als onze andere BFE paarden.

Mr Wang, de grote man achter BFE, was ook bijzonder opgetogen met de 3e plaats voor het BFE team op het 1.40m niveau, op 8 teams.   Het zijn nog allemaal jonge combinaties,  de paarden zijn er maar net, dus dit is een prima start van het seizoen.


In de 1.50m Wereldbeker was er nét geen barrage voor Patrik met Enrique Blue (Mr Blue).    Ook Philip Lever moest tevreden zijn met de 14e plaats met 4 punten voor Ever So Clever.     Patrik viel met zijn snelle chrono nog wel in de prijzen, op een 10e plaats.    Heel fijn dat we ook Gitania VG en Highsky Du Sud bij de prijswinnaars zagen in de Wereldbeker, ze waren wel in de barrage, en mee dankzij onze inzet nu al enige tijd in China. 


Op het thuisfront moeten we het dan vaak zonder Patrik stellen, en dan nemen onze kinderen ook wat extra hooi op hun vork.   Bij de cyclus van de 7-jarige paarden in het Azelhof, waren er maar liefst 123 paardren aan de start.
Een opsteker dat Thibeau en Classic Touch (v. Casall) hier 7e werden!    Met Valentina van het Heike haalde Thibeau ook de 2e fase, maar voor de Indoctro uit de volle zus van Valentina van het Heike, was er die ene fout in de 2e fase.   
Marnick en Virocondo waren ook in de 2e fase, knap werk.
  Met onze 5-jarige dekhengst Nono vd Withoeve, was er een foutloze omloop. 

Vorige zaterdag was er opnieuw een Gouden Laars wedstrijd voor de pony's, deze keer was er afspraak in Hulsterlo.  Bijzonder fier op de inzet van onze pony Cleostrade.  Het was mss iets te vroeg om nu al de 1.10m proef te lopen, maar de proef van 1m gaf ons voldoende vertrouwen.  En weer deed Cleostrade prima haar job, en deed ze het dubbel foutloos. 

In eigen land kijken we enorm uit naar het Jeugdfestival in het Azelhof, tijdens het weekend van 10 tot 13 mei.   Dan hebben we meteen de Belgische kampioenschappen voor de pony's, scholieren, juniors en youngriders.  Tevens zijn er tal van nevenrubrieken.  De moeite waard om dan eens tot in Lier af te zakken.

We bereiden ons zelf momenteel voor om naar de CSIO in Fontainebleau te vertrekken.  Fingers crossed voor alle Belgen, maar in het bijzonder voor diegenen die we van hier op stal kennen...  Thibeau Spits met Belissimo Z, Jericho Dwerse Hagen en Juragold Bormes, Lauranne Spits met Va-Vite,  Evelyne Putters met Freestyle vd Withoeve, Marthe Van Gorp met Loreen van de Landhoek, Jeroen De Winter met Gretel en Cleopatra, en Valentina Hoeben die we graag coachen met Cherie en Diamond Rose.