24-09-2014

Uletta Dwerse Hagen is onze blikvanger; mee in selectie Troostwijk 12 november 2014.

Na onze vorige samenwerking met de firma Troostwijk hadden we een goed gevoel.  Veel paarden zijn op een goed adres gekomen, dat geeft ons ook voldoening.

Deze keer zijn we de selecties aan het maken met een dubbel gevoel.   Als de selectie bekend gaat worden, wordt het duidelijk dat de kans bestaat dat Patrik enkele van zijn betere sportpaarden ziet vertrekken. 

Aan de andere kant kan Patrik zich er mee verzoenen, als dit voor een aanvaardbare prijs zou zijn.  Dan is het ook onze taak om de veiling zo goed mogelijk te organiseren.     Uiteraard heeft Patrik zelf nog wel wat talentvolle jonge paarden staan die wachten voor hun opleiding.  Iets wat hij altijd graag gedaan heeft, en als hij ook met die paarden op het hogere niveau komt, is dat alleen maar een pluim voor zijn inzet en werk.

In ieder geval is het ook door tijdsgebrek, en door een iets te groot aantal paarden die we moeten verzorgen, dat we graag ineens doorwerken aan meerdere paarden, die we gezamenlijk kunnen presenteren aan heel wat geïnteresseerde kopers.  Het systeem van de internet-verkoop met de kijkdagen lijkt ons een correct systeem, dat we voor deze veiling opnieuw willen gebruiken.   

Achter de schermen zijn we volop aan het werken aan deze selectie, die we graag on-line zullen hebben op 9 oktober.   We kunnen al wel vertellen dat één van onze top-paarden Uletta vd Dwerse Hagen (Cento Lano x Thunder vd Zuuthoeve) zelf deel uitmaakt van de selectie.  Voor ons heeft ze tot nu toe al veel betekend, een merrie die iemand gelukkig kan maken tot op 1.50m niveau.  Onze neef Jeroen De Winter werd er als 14-jarige, toen Uletta zelf 7 was, nog vice- Belgisch kampioen mee bij de scholieren.     Momenteel is Uletta 10 jaar, in de fleur van haar leven.      We moeten ook zelf wennen aan het idee dat we Uletta op deze manier te koop aanbieden, niet evident maar we kunnen alleen zeggen dat we hier onze mede-eigenaar willen respecteren.


Het wordt dus een verrassende selectie, die we met zorg hebben uitgekozen.  Wij zullen er alles aan doen, om iedereen met raad en daad bij te staan, dat het juiste paard zoveel mogelijk bij de juiste ruiter terecht kan komen.

 Bekijk de collectie alvast vanaf 10 oktober bij ons op de website.   Noteer  alvast de herfstvakantie waar je op afspraak bij ons terecht kan,  en zeker de kijkdag van 8 november waar we de hele collectie zullen voorstellen.

Biedingen zullen enkel gebeuren via het internet, waar je op de website van Troostwijk terecht kan vanaf 10 oktober voor de selectie en meer info.  De biedingen gaan pas open vanaf 31 oktober tot de sluitingsdatum van 12 november.

 Wordt vervolgd..