08-02-2013

Valley DH Z, knap 2e bij de 6-jarige paarden met Jorien Livens. Comptesse 3e in 1.40m.

Na de Feestveiling in 2011, verhuisde Valley DH  naar Jorien Livens.    Valley toonde haar inzet en goede wil op de Wen, en eindigde op een 2e plaats bij de 6-jarige paarden.   
Er kwam een heel peleton 6-jarigen aan de start, en hierbij waren er eveneens goede resultaten voor paarden die onlangs onze stal hebben verlaten; m.n.  Benfica en Hermes du Ri d'Asse (Argentinus x Grannus), dubbel foutloos onder het zadel van Thomas De Wit.

Patrik was bijzonder onder de indruk van Vichy DH Z (Va-Vite x Feo).  Ze besloot bij de 6-jarigen op een 7e plaats.  Deze Vichy is een halfzus  van Withney vd Dwerse Hagen.    Bij de 5-jarigen deed onze hengst Donckervoort het alvast prima en foutloos.  Momenteel doet Donckervoort netjes wat van hem verwacht wordt.   Patrik zegt het niet snel, maar bij Donckervoort voelt hij het vermogen van Withney.    We kijken dan ook hoopvol uit, hoe deze hengst verder mag evolueren.

Donderdag kwamen de routiniers voor het eerst aan de beurt;  in de 1.40m proef over 2 fasen.    Zowel Comptesse 
  als Uletta DH deden een demonstratie-ronde, en kwamen nergens in de problemen.   Jérome Guéry won de proef, voor Wouter De Vos met Tonic Hero.  Een mooie 3e plaats voor Comptesse, en een 5e plaats voor Uletta Dwerse Hagen.

Goed begonnen, bleek half gewonnen.  Patrik trok de lijn door in de 1.20m proef, met foutloze omlopen voor  Feline Dwerse Hagen en de 6-jarige Valetta DH Z (halfzus van Uletta).      Feline kwam kilometers te kort, maar is duidelijk aan een inhaalmanoeuver bezig.  Ze doet mee, heeft er echt zin in, en van de dochter van Isaura van de Helle, hebben we nog niet het laatste gezien.    Ook Valetta, vorig jaar nog finaliste op het WK van de 5-jarige paarden, is een belofte voor de toekomst.

Op vrijdag is er een rustdag voor Patrik op de Wen.   Op zaterdag komt hij opnieuw in actie, met Uletta in de 1.40m proef, en Comptesse in de 1.50m Grote Prijs Wen. 
 




Gekoppelde paarden
Comptesse van de Withoeve
Vichy DH Z
Donckervoort
Hermes Du Ri d'Asse
Benfica van Vlieringen DH