27-12-2018

Van 8 tot 17 jaar, elk jaar minstens 1 overwinning op Jumping Mechelen.. Top van Thibeau Spits!

Op schema, zo mogen we het wel noemen...   Enkele jaren geleden, was er een attente journalist bij uitgekomen dat onze zoon Thibeau Spits bij elk jaar dat hij heeft deelgenomen aan Jumping Mechelen, steeds kon rekenen op een overwinning.

Dat ging dan van mini-steeple, ponywedstrijden, stijlrubrieken, tot sinds enkele jaren geleden de internationale jeugd- en ponyrubrieken.   De ponytijd is al een klein jaar achter de rug, maar nu zorgt onze grote pony Juragold Bormes toch ook voor een internationale overwinning.  En niet de minste overwinning, een mooie 1.40m proef, met achteraf een barrage tegen de tijd.  In die barrage was Thibeau de enige die alle balken in de lepels kon laten liggen, goed voor de overwinning!  Voor Thibeau is dat dan 10 jaar op een rij..    Morgen komt Juragold nog in de kleine toer CSIu25 aan de start, Belissimo lijkt in vorm voor de Grote Prijs.. 

Heel tevreden met de manier waarop Bellissimo en Juragold het tot nu toe hebben gedaan... Alle resultaten van Jumping Mechelen zijn te vinden via deze link  
 

O
p woensdagavond was de Battle of the disciplines een nieuwe formule, die bij het publiek wel in de smaak viel.  Bij de proefkonijnen om deze nieuwe formule te testen, was onze eigenste Patrik Spits.  En hoe je meer respect krijgt voor de dressuur- en eventingruiters...   Mooie sport, waar we persoonlijk fier waren op de bijdrages van Classic Touch en ons kersvers eventingpaard Jingli...

Lauranne Spits mocht zich gisteren ook opmaken voor de prijsuitreiking.  Ze werd samen met Va-Vite mooi 7e in de 1.20m proef Children/Juniors.