28-10-2020

Verstrengde maatregelen voor de sportclubs; gymkana afgelast en oefenjumpings opgeschort.

We zitten in een moeilijke situatie, waar we de druk op de zorgsector niet mogen onderschatten en ons steentje moeten bijdragen.
We moeten met zijn allen de maatregelen goed kunnen opvolgen. We verwachten na de communicatie van gisteren van de Vlaamse Regering vandaag ook wel nieuws van Paardensport Vlaanderen. Het is belangrijk om te weten hoe het voor onze sport moet geïnterpreteerd worden.

Kinderen onder de 12 jaar mogen blijven sporten, individuele sporten boven de 12 jaar mogen ook in de buitenlucht. Professionele sporters mogen actief blijven.

Voor buitensporters ouder dan 12 jaar hebben we begrepen dat er nooit meer dan 4 personen tegelijkertijd mogen zijn. De gymkana moeten we sowieso aflassen, dat is niet haalbaar. Ook de oefenjumpings gaan we voorlopig opschorten. Het weekend van 8 november kan er dus niet ingeschreven worden. Voor het weekend van 20 november zullen we zien of de maatregelen evt versoepelen tegen dan, maar we vrezen er voor...
 
De pistebezettingen worden geregeld voor de ruiters van Club Groentenjumping via het online reservatie systeem van Equclubs, en daar zorgen we dat er max 4 ruiters samen zullen trainen per piste. De binnenpiste wordt goed verlucht, en dit wordt dan ook bekeken als outdoor sport. We weten dat het belangrijk is dat er een gezonde geest is in een gezond lichaam... Zo lang we kunnen bijdragen aan een gezonde en veilige sport- en vrijetijdsbeleving blijven we ons hiervoor inzetten. We vragen ook wel inspanningen van iedereen.. Heb je ziekte-symptonen, of ben je in contact geweest met iemand die covid-positief testte, annuleer je lessen dan zelf. Max 1 begeleider per kind dat komt rijden. Enkel wie aan het rijden is, moet geen mondkapje dragen tijdens het rijden, wel tijdens het opzadelen ed. Doe ons een groot plezier, en hou jullie allemaal gezond.

Mensen die onze stal willen bezoeken om naar paarden te kijken om ze evt te willen kopen, zijn welkom na afspraak op 0474 898 552. Uiteraard vragen we aan iedereen om de regels te willen respecteren van social distance en het dragen van een mondkapje.