03-10-2014

Pech voor Belgen in landenprijs in Porto Alegre Brazilië.

Willen, maar niet kunnen...   Zo moeten zowel Patrik, als Withney zich gevoeld hebben in Porte Alegro.

Al net na aankomst met het vliegtuig kwam er een bericht dat Withney niet topfit was aangekomen.   Blijkbaar gekwetst aan de heup.   Dat leek met de nodige zorgen verholpen, zodat Patrik toch met een goed gevoel de openingsproef op donderdag kon rijden als Warming up.

We hadden voor onszelf uitgemaakt dat dit normaal de laatste wedstrijd zou worden voor Withney, dat lag heel gevoelig uiteraard.  We keken er dan ook naar uit, om ze nog een laatste keer in teamverband aan het werk te zien.

Vrijdagochtend ging Patrik Withney eerst nog eens los rijden, maar als ze nog maar net de stal uitkwam, was er duidelijk echt iets mis.   Ze ontlastte haar 4e been, echt alsof er een blein was.

Er werden de nodige onderzoeken gedaan, en ook medicatie toegediend, waardoor ze zeker de landenprijs niet kon meedoen.    Wat het nu juist is, ze vermoeden een hoefzweer, iets van tijdelijke aard, maar..
Zaterdag was het nog niet beter, en is er ook besloten dat ze verder medicatie kan nemen, en verder niet meer kan deelnemen aan de wedstrijd daar.

Heel jammer voor Patrik zelf, maar uiteraard ook voor de Belgische ploeg.  Jérome Guéry en Gilles Dunon begonnen nochtans sterk met ieder een nulronde in de landenprijs.    Omdat er geen schrapresultaat mogelijk was, moet Dominique Joassin toch veel druk op zijn schouders gevoeld hebben.   Hij baalde achteraf, als hij gevallen was in het water..

Met een uitsluiting, werd de ploeg helemaal uitgesloten, en eindigden ze laatste...

Het was gewoon ook heel jammer dat er geen enkel reserve-paard was, om in te springen.    Dat is bij een concours dichter bij huis toch wel het geval, maar hier mocht elke ruiter max 1 paard met zich mee nemen.

We hadden op voorhand voorzien dat dit de laatste wedstrijd zou geworden zijn voor Withney, maar dat hadden we ons net iets anders voorgesteld.

Nu gewoon hopen dat ze volgende week veilig terug landt, en dan zullen we zien hoe het verder zal verlopen. Het blijft heel gevoelig voor Patrik, en dat is ook te begrijpen na zo'n lange carrière samen.  

Withney kan uiteraard nog wel een grote dienst bewijzen in de fokkerij.  Dit jaar hebben we enkele pogingen via embryo transplantatie ondernomen.   Als alles goed verloopt, zal er volgend jaar een veulen geboren worden van Withney met als vader Presley Boy. 
Als alles volgens onze wens verloopt, zal ze volgend jaar zelf een veulen mogen dragen,  en het echt naast zich zien opgroeien.     Dan liever kwali-tijd, dan de kwantiteit...


We blijven ons even concentreren op de jeugd.   Met 6 kleinkindjes Ceulemans mogen we naar het nationaal LRV ponytornooi in Izegem.  Benieuwd hoe onze kinderen Marnick, Thibeau, Catherine en Lauranne Spits, en nichtjes Julie Ceuterick en Nathalie De Winter het er van afbrengen...