08-02-2018

Wat hebben we vandaag geleerd? Thibeau Spits voor examencommissie..

Paarden zijn een passie..., ééntje die heel veel tijd en energie vraagt.      Onze neef Jeroen De Winter nam als 17-jarige de beslissing om zijn studies op het middelbaar zelfstandig verder te zetten.  Via zelfstudie en examens voor de Examencommissie heeft hij ondertussen zijn getuigschrift voor het middelbaar gehaald.

Onze zoon Thibeau Spits heeft nu als 16-jarige besloten diezelfde weg te willen bewandelen.     We wensen hem hierbij veel succes, maar dat wil niet zeggen dat het studeren voorbij is.  Het zal veel discipline vragen, maar we willen hem er zeker in bijstaan. Vandaag toch alvast dat eerste examen afgelegd.  En helemaal alleen de weg gevonden in Anderlecht, met de trein naar daar. Die opdracht was ook al goed volbracht.

Ook op paarden-gebied is het nooit gedaan om bij te leren..  Wat heeft hij gevloekt op zondag 28 januari.  We hadden er zelf ook enige moeite mee, om het een plaats te geven.  Maar je moet alles proberen te relativeren.

Op die zondag in het Azelhof, was Jericho eigenlijk bezig aan een topronde in de Grote Prijs CSI**.  We zitten eigenlijk momenteel een beetje op onze honger, omdat het in de lucht hangt.    We zullen dan ook heel erg blij zijn, als ze er in slagen een eerste keer barrage te mogen rijden tijdens een GP, of  als ze een goed klassement halen in een rankingproef. 
In ieder geval, moest Thibeau noodgedwongen opgeven tijdens die Grote Prijs omdat hij niet goed had aangesingeld.   In de wending voor hindernis 9, was Thibeau zijn stijgbeugel kwijt geweest, en al zijn gewicht was naar rechts gegaan.  De zadel was zodanig verschoven, maar ons lichtgewicht Thibeau slaagde er niet in om het zadel terug in het midden te krijgen, en er zat niets anders op dan op te geven.    Thibeau dacht dat hij op dat moment nog foutloos was.   Na enige tijd werd het hem duidelijk dat hij toch een fout had, waardoor hij er  zich enigszins toch  bij kon neerleggen.  Dat Yves Vanderhasselt toen de GP won, dat was natuurlijk ook wel chique..     Ondertussen kunnen we er toch al mee lachen, en we hopen dat zijn gedrevenheid en hard werken binnenkort mogen beloond worden met goede resultaten. 
Dat hij telkens zijn singel zal controleren voor hij binnen gaat, dat lijkt ons dan vanaf nu wel evident.

Dit weekend gaan we van start in het Azelhof om te trainen. Uitkijken doen we vooral naar de eerste parcours van Catherine met Cleostrade...  Voor Lauranne wordt het de 2e deelname op 1.20m niveau met Va-Vite..  Marnick, Thibeau en Patrik zullen verder heel wat paarden aan de start brengen in het Azelhof.    Voor Marnick en Jeroen staat er de hengstencompetitie in de Sentower (Opglabbeek) op het programma.  Zaterdagavond 10 februari zien we Nixon van het Meulenhof (met Jeroen) en Nono van de Withoeve (met Marnick) aan het werk bij de 5-jarigen.  Bij de 7-jarigen rijdt Jeroen nog met Leandro Meer info en startlijsten via deze link. .