28-01-2016

Winterequestriannights...nu begint het echt! Perfecte opwarming gehad!

Je kan het de twee weken van het Azelhof noemen.  Vorige week kwamen we al aan de start in het Azelhof bij de hengstencompetitie met Jericho Dwerse Hagen (Vertigo x Clinton).  Het was nachtwerk toen de 7-jarige dekhengsten op vrijdagavond, of neen liever zaterdagochtend 1u de piste in mochten.

En toch gingen we op het puntje van onze stoel zitten, want toch wel spannend!  In het begin van de proef  hadden Dirk Demeersman en Jaguar van Paemel een demonstratie gegeven.  Een barrage in een zeer korte tijd.   Patrik gaf zich toch niet zomaar gewonnen, want hij voelde ook dat Jericho er samen voor wou gaan.  Ze strandden op een fractie van de winnaar Dirk Demeersman, maar bijzonder tevreden met de 2e plaats. 

Sindsdien zijn we in het ritme gebleven in het Azelhof, waar het vooral trainingsrondjes waren tot en met woensdag.
Tot we de proef van de pony's hadden op woensdagnamiddag.  Sinds enkele weken hebben Thibeau en Don Carlos elkaar pas echt goed leren kennen.  Op training gaat het soms bijzonder goed, en springen ze gemakkelijk hindernissen tot 1.40m.   Deze Don Carlos is een goedgekeurde dekhengst, maar zo gemakkelijk in de omgang.  Op zo'n training heeft een Chinese klant even gefilmd, zonder dat we het echt wisten.  Dat filmpje gaat nu blijkbaar heel China rond, en heeft al meer dan 2 miljoen views.  Niet slecht...  Zoveel volk was er niet op de Wen op woensdag, nochtans hadden de afwezigen ongelijk.

Er waren voor de kinderen ponyritjes, er stond een springkasteel, in dezelfde piste als waar de pony's moesten springen.   Onze pony's deden het perfect, en we hadden op Lauranne en Kiliwacht na geen enkele pony die zich op een fout liet betrappen.  Met dank aan Kantje's Feiko,  Hippios, Sunny, Mira, Kadans van de Groenheuvel, Hightrick en tenslotte moest als laatste van onze pony's Don Carlos in de ring.

Op dat moment stond Caro Belle de Hornois met Don't Think Twice aan de leiding.  Een topcombinatie, die ook vorige week in het ponycriterium 1.25m in 's Gravenwezel van zich liet horen.   Daar waren ze goed voor de 3e plaats.  Thibeau en Don Carlos deden het daar ook foutloos, maar waren trager.   Gisteren lukte het voor Thibeau wel om sneller te zijn, maar in extremis werden Thibeau en Caro Belle toch naar plaatsen 2 en 3 verwezen door de immer snelle Anouk De Proft.

Vanaf donderdag tot en met zaterdag is de piste helemaal ter beschikking van de internationale ruiters, waar deze keer ook naast Jeroen De Winter (Va-Vite en Gretel) en Patrik Spits (Inonstop - Dolce Vita en Belissimo), ook onze zoon Thibeau Spits aan het werk mag.  Hij rekent op de ondertussen 7-jarige Jacobien.  Startlijsten en meer info via deze link. 

D
e volgende dagen is het zeker de moeite waard, in het Azelhof te Lier.  Vrijdagavond is er de 2e manche in de hengstencompetitie waar dan Krezip moet springen.  De 7-jarige hengsten met o.a. Jericho springen op zaterdag voor aanvang van de Grote Prijs.