09-10-2014

Withney bijna terug thuis na de nodige zorgen in Brazilië ...

 Een paard dat deel uitmaakt van de familie, aan "niet-paarden-mensen" kan je het niet uitleggen, ze verklaren je zeker zot.

In ieder geval hopen we nu dat Withney veilig en wel terug thuis geraakt van Brazilië.  Als  we een glazen bol zouden gehad hebben, zou ze nooit die trip gemaakt hebben.  Die glazen bol hebben we spijtig genoeg niet, maar hopelijk hebben we spoedig wel terug Withney bij ons thuis.

Normaal zou ze op donderdagochtend terugkeren van een bijna 14-daagse trip naar Brazilië.   Het was voorzien dat ze daar zou kunnen deelnemen aan de CSIO Porte Alegro, de laatste belangrijke  wedstrijd op niveau voor Withney, maar een blessure besliste daar anders over.

Op de terugweg naar huis, zou er een tussenlanding gemaakt worden in Sao Paolo.  Gelukkig voor Withney, want in die korte vlucht maakte Withney koliek.   Ze kon dan in Sao Paolo uit de container genomen worden en in een quarantaine-box op de luchthaven.

Gelukkig heeft dokter Jarvas, die niet van haar zijde is geweken, Withney met de nodige medicatie terug in orde gekregen.   Daar hadden we vorige nacht rond 3u het verlossende telefoontje over gekregen.  Ondertussen waren de paarden van de andere Belgen al verder doorgevlogen naar Frankfurt, waar ze ondertussen veilig zijn toegekomen.

Als alles verder zonder problemen verloopt, zal Withney normaal vanavond haar vlucht hebben naar Frankfurt, waar we ze morgen heel graag zullen gaan ophalen.

Wat Withney voor ons betekend heeft tot nu, kunnen we niet enkel beschrijven met een opsomming van sportieve successen.

Het is wel fijn dat de belevenis van de successen ook voor onze kinderen heel fijn moet geweest zijn.    Zo vroeg een journalist van Equnews deze week aan onze zoon Thibeau naar aanleiding van zijn nationale titel van Kadans wat hij later graag zou winnen.  Wat voor hem het hoogst haalbare zou zijn..

Hij vroeg aan ons wat hij daar op geantwoord zou hebben.    Ik gokte eerst op "Belgisch kampioen bij de seniors",  Patrik mocht dan gokken en koos voor de GP van Aken.     Hij knikte telkens van neen.   Dan kreeg ik al schrik dat hij iets echt veel te hoog gegrepen zou hebben, en ik dacht aan Olympisch kampioen.  Hij schudde nog harder zijn hoofd van neen.

We konden het echt niet raden, en toen zei hij, "awel, de Grote Prijs van de Groentenjumping"..   Dat deed ons eigenlijk zelf veel plezier, dat hij dat had gekozen.   Die overwinning van Withney toen was inderdaad onvergetelijk, en zullen we steeds met een warm hart aan terug denken.

De grote sport voor Withney is nu bij deze achter de rug, maar we kunnen ze nu niet helemaal op non-actief zetten, omdat ze dat ook niet verdient.  We houden ze graag rustig in het werk, en zien wel op welke manier we haar op symbolische wijze kunnen laten afscheid nemen van haar publiek.  Want heel zeker dat niet alleen wij, maar  ook zij  genoten heeft van die mooie momenten.

Het had mooi geweest dat achteraf evt iemand van onze kinderen de teugels van Withney zou overnemen om nog wat kleine wedstrijden te doen.  Ook dat is toch niet waarschijnlijk.  We kennen ons zelf en dan weten we dat we toch altijd meer en meer zouden verwachten en dat kan niet de bedoeling zijn.   Wat wel de toekomst voor Withney juist brengt,  dat zijn nu heel veel herfstwandelingen, en wat daarna komt, dat zien we wel.  

Wat we wel weten is dat onze kinderen zelf verder hun best blijven doen om met hun pony's te rijden.   Onze zoon Thibeau Spits heeft gisteren deelgenomen aan de kwalificatie van het stijlspringen in Mechelen, die doorging in het Azelhof.  

Samen met zijn pony-hengst Hightrick waren ze goed voor de overwinning in deze kwalificatie.   Verder trekken we dit weekend nog naar het Azelhof voor wedstrijden in de Silver League.   Op vrijdag laat Patrik zich als ruiter wel graag vervangen, omdat hij zelf graag zijn Withney terug brengt van Frankfurt naar huis.

Op zaterdag en zondag zal Patrik wel graag in het Azelhof zijn.   Op zondag vormt hij een team in de Darco Cup, samen met de zonen Marnick en Thibeau.  Ze rijden ieder met een zoon/dochter van Va-Vite, waar bovendien Thibeau rijdt met een dochter van Withney (Vicenza Rosa), Patrik met een halfzus van Withney (Vichy DH Z) en Marnick met een neef van Withney (Vittangi, zoon van Symphony De Laubry, halfzus van Withney).  Dat is dus familie langs alle kanten.... 

Meer info wat er te doen zal zijn in het Azelhof; via www.bwpauctionantwerp.be.