07-04-2014

Zo vader/moeder, zo zoon! Withney doet het schitterend in Hardelot , 5e in 1.60m GP !

Zo moeder, zo zoon !   Daar mogen we wel mee beginnen.   In Hardelot heeft Withney haar outdoorseizoen aangevat, en hoe !

Ze deed er slechts 2 proeven, en onmiddellijk 2 FEI rankingsproeven, waar ze zich toch positief liet opmerken.  Op vrijdag werd er in de barrage een dappere poging ondernomen naar de tijd, maar werden er 2 fouten geïncasseerd.

In de Grote Prijs op zondag stond er een bijzonder zware 1.60m proef.   Patrik en Withney mochten aan het einde van de proef binnen, maar toen werd het duidelijk dat vooral in de laatste lijn de lat wel heel hoog én breed was gelegd, en daar gingen heel veel combinaties zwaar de mist in.      

Het plan was dan vooral om niet te twijfelen, en met de grote galop die 2 laatste oxers te overbruggen.     Er bleken heel wat Franse top-combinaties aan de start met het doel zich te bewijzen in aanloop naar het WK later dit jaar in Normandië.
Als dan ook Kevin Staut en Penelope Leprovost in de fout gaan, was onze hoop op succes niet zo groot.
Maar dat was dan zonder ons Withney gerekend.   Waar ze dan de power haalt, ze heeft ergens een turbo, maar vooral een groot hart zitten! 

Withney wist zich als 6e en als laatste te kwalificeren voor de barrage.  In deze barrage ging Simon Delestre meteen super hard, en bleef foutloos.     Dat Julien Eppaillard hier bijna 4 seconden van af wist te krijgen, abnormaal!  Hij zou zich achteraf dan ook terecht de winnaar van de GP CSI*** Hardelot mogen noemen.
Casio Rivetti deed het voor Oekraïne eveneens bijzonder goed, en plaatste zich op de 2e plaats op 1 honderdste van een seconde voor Delestre.    Even leek het dat er geen fouten konden vallen, maar bij Mathieu Billot kwamen er dan toch 2 fouten.     Patrik en Withney startten prima, maar kregen fout op de derde hindernis.  Op dat moment verkoos Patrik op safe te rijden, en die 5e plaats veilig te stellen.   Dat is dan toch gelukt !    Alle resultaten via deze link.   

In de Grote Prijs van de CSI* was het Veneto DH Z, zoon van Va-Vite uit onze Withney die met Patrik aan de start komt.  De bedoeling is dat Veneto binnen enkele weken het Belgisch Kampioenschap van de 7-jarigen springt.     Hij deed het ook foutloos in deze 1-ster Grote Prijs.  Ook in de barrage hield hij de nul op het bord, goed voor de uiteindelijke 7e plaats.
Zo moeder, zo zoon !            

Dit weekend mogen we ook even zeggen; zo vader, zo zoon.  Patrik heeft al heel wat ervaring, maar onze zoon Thibeau Spits is op korte termijn voor zichzelf ook de lat aan het verhogen.   
Op vrijdagavond mocht hij voor het eerst meedoen aan een hengstenshow, en hij stelde onze ponyhengst Hightrick goed voor aan het publiek in de Dena-stables op een fokkersavond georganiseerd door BWP Antwerpen.

Een dag later mocht Thibeau met zijn ponyhengst Kadans vd Groenheuvel naar de Gouden Laars- competitie in Hulsterlo. 
Hij heeft zich voorlopig met deze goedgekeurde dekhengst voor BRP nog op geen enkele fout laten betrappen op de 1.10m proeven in het ponycriterium.    Ook bij de Gouden Laars ging het zaterdag prima in de 1.10m proef.   We hebben de lat voor het eerst hoger gelegd, en hij mocht deelnemen aan het tornooi van de toekomst (1.15m -1.20m).     Ook in die proef ging het super, en plaatste hij zich voor de barrage achteraf.     Opnieuw gingen de hindernissen iets hoger, maar Kadans bleef vol vertrouwen springen, en deed het terug foutloos!       Winst in deze proef ging naar Maartje Verberckmoes.

Op zondagochtend trokken onze jongens Marnick en Thibeau Spits opnieuw naar Hulsterlo.    Thibeau mocht het eens proberen met Dolce Vita (Darco x Saygon), de moeder van de pas gekeurde dekhengst Krezip DH.
Thibeau deed het wel heel goed en dapper, met een dubbel foutloze omloop en een  5e plaats  in de 1.15m rubriek.
In de proef van 1.25m kregen ze 1 fout.     Tussen de jeugdruiters zit er heel wat talent, dat werd meteen duidelijk! 
  
Onze zoon Marnick Spits deed ook voor het eerst mee als junior in de 1.20m proef met Bijou.  Ze deden dit bijzonder verdienstelijk met slechts 1 fout.  

Het komt er op aan om goede combinaties te vormen, en dan blijven we nog een beetje zoeken.   Thibeau is letterlijk een lichtgewicht, en kan nog niet voldoende controleren bij een krachtige merrie als Dolce Vita.   Vader en zoon gaan volgend weekend wisselen.      Thibeau mag zijn eerste internationale wedstrijd rijden, bij de jeugdconcours in Bonheiden.
Thibeau krijgt de dochter van Withney mee, met de volle zus van Veneto DH Z.  Normaal ging Vicenza Rosa (Va-Vite x Withney) mee naar Lummen.   Maar het zal Dolce Vita zijn die op de vrachtwagen naar Lummen mag, voor het eerste weekend van de springtour, samen met Comptesse vd Withoeve en Veneto DH Z.   We hopen dat we volgende week ook kunnen zeggen; zo moeder, zo dochter, na goede prestaties van Vicenza Rosa !

Naast Vicenza Rosa in de proeven voor de children (leeftijd tot 14 jaar), zal Thibeau ook zijn ponyhengst Kadans van de Groenheuvel meenemen voor de CSI-P.  Startlijsten en meer info komen deze week via deze link


We proberen een klein beetje de weg te volgen die ook onze neef Jeroen De Winter heeft afgelegd.   Gewoon door deze ervaringen steken ze toch heel wat op.     Jeroen blijft het voorbeeld voor onze jeugd, en is momenteel met verschillende paarden sterk bezig.  Jeroen heeft er gisteren op de Gouden Laars nog een puike prestatie bij gedaan, en dat is om met   Habelle als beste junior te eindigen in de 1.30m proef. 

Jeroen komt volgende week eveneens aan de start tijdens het  eerste weekend van de Spring Tour in Lummen
Ook Jeroen wil met enkele 7-jarigen deelnemen aan het Belgisch kampioenschap van de 7-jarige paarden.  Vorig jaar heeft hij daar de smaak te pakken gekregen met de overwinning in dat BK met Gretel S.    Ook Patrik mikt met enkele paarden op deelname aan dat BK. Na het kampioenschap in Lummen tijdens de CSIO  zou Veneto DH Z voorbehouden worden voor de Nederlandse amazone Annelies Boer, die enkele weken geleden ons team kwam versterken.    Het blijft altijd puzzelen en plannen,  dat houdt het boeiend!

Dit weekend zitten we dan wel op 2 verschillende plaatsen.  Een week later komen we allemaal niet samen, niet toevallig bij ons op de Groentenjumping!  Iedereen van harte welkom voor Groentenjumping regionaal !