04-09-2018

Welkom in Blingel op maandag 10 september! In St Kat Waver nog welkom tot 8 september.

De laatste weken hebben we al veel nieuwe contacten mogen leggen, het is hier al bijzonder druk geweest.  We zijn dan ook benieuwd wat me mogen verwachten met de internet-veiling. Die veiling sluit af op dinsdagnamiddag 11 september vanaf 13.30u,  's avonds hebben we nog 2 veulens die getoond worden op de veulenveiling op Prinsjesdag..  Dan volgen we graag waar Starbucks Dwerse Hagen (Tangelo vd Zuuthoeve uit de moederlijn van Toulon) en Stella Dwerse Hagen (Lector vd Bisschop x Classic Touch DH) terecht komen. Spannende tijden!!   Temeer dat we ook nog graag voor de sport kiezen, en vanaf 12 september trekken we naar het WK jonge paarden in Lanaken.  Daar hopen we op goede prestaties van Classic Touch zelf, die het WK van de 7-jarigen mag lopen met Thibeau Spits! 

Laat ons gewoon al hopen dat onze pony's en paarden goed terecht komen, en dat de nieuwe eigenaars er gelukkig mee mogen zijn.  Dat is ook onze betrachting, om ook naar service zo goed mogelijk te helpen.  We staan nog paraat tot en met 8 september, graag op tijd afspraken maken.  We kunnen op zaterdag geen beroep doen bvb op de binnenpiste.  Dus paarden in vrijheid laten springen, dat zou dan niet mogelijk zijn...  Hou daar aub rekening mee. In de buitenpiste kunnen ze uiteraard nog perfect getoond worden, of heeft uw eigen ruiter de kans om de paarden te berijden.  Als je nog graag wil langs komen, of je hebt nog vragen, stel die gerust via mail op kristel@groep-ceulemans.be, of je kan telefoneren op 0032-474 898 552.

Enkele van onze veiling- paarden/pony's hebben het voorbije weekend in Zellaer nog bijzonder fijn gepresteerd.  Onthouden we de 2e plaats in de GP voor Marnick Spits met Ceviano.    Hij is het nummer 22 van de Troostwijk - collectie.   Hij was in de barrage zelfs sneller dan onze Juragold Bormes en Dolce Vita met Thibeau Spits., alvast een referentie.... Op vrijdag was het dan weer Marnick met Val d'Isère DH Z die beslag wist te leggen op de 2e plaats in de 1.25m proef.  Deze tijd heeft Val d'Isere ook een nummer naast een naam, de 7-jarige zoon van 1.50m CSI Uletta Dwerse Hagen is het nummer 23 van onze collectie.
De jongere paarden Marianne Dwerse Hagen en Never Ending Story, deden het ook bijzonder goed met Marnick Spits. Ze tonen goede inzet in de piste, en willen het gewoon foutloos doen.     

Never Ending Story is onze nummer 20 van de lijst, een 5-jarige zoon van Bamako uit de moeder van 1.60m CSI paard Effect vd Bisschop.

Het komende weekend blijven we op sportief vlak dicht in de buurt, zodat we ook tot zaterdag 8/9 van dienst willen zijn.
Thibeau Spits komt in actie op CSI*** Lier met Belissimo S Z en Juragold Bormes.   Op vrijdagavond 7 september vindt in het Azelhof de Horseman Elite Auction plaats.  Dan zijn we ook graag present, en wordt Chakira DH Z (Cento Lano x Clinton) geveild.  Chakira is de halfzus van zowel Va-Vite als Jericho Dwerse Hagen.  Momenteel draagt ze een veulen van Pegase vt Ruytershof, de kampioenhengst van de meest recente BWP hengstenkeuring.   Verder wordt nog een veulen van onze stal geveild, en ook Batuque DH Z is zeker niet de minste... Er zit muziek in, als zoon van Bamako uit Samba de la Rocque.  Zijn grootmoeder Oceane de Nantuel  was bijzonder succesvol o.a. met Titouan Schumacher.

Voor de paarden die in de kudde in Blingel lopen, die zijn nog niet goed in de hand.   Toch zitten daar kwaliteitsvolle paarden tussen, zowel voor dressuur als springen, waarbij het de moeite loont om tijd voor te maken.  En vooral zijn ze het zeker waard om er achteraf zelf tijd en energie in te steken.   We zouden voorstellen dat we op maandag 10 september tijd maken om de paarden mee te laten vrijspringen in Blingel, tussen 10u en 15u zouden we er zijn.   Als iemand achteraf één van die paarden (met nummers 74 tot 98) zou kopen aan een bedrag (excl kosten)  dat hoger is dan 3.000 euro, dan wordt er de volgende garantie gegeven. Als de koper binnen de 7 dagen na levering, het bewijs zou leveren dat er uit de medische keuring een ernstig verhoogd risico zou blijken om geschikt te zijn als sportpaard, dan zou de koper het recht hebben om de verkoop te annuleren, of kan er besloten worden om de verkoop toch te laten doorgaan, voor het bedrag van 3.000 euro +veilingkosten en BTW.  Hetgeen wat teveel zou betaald zijn, wordt daarna terug betaald.
Wie graag naar Blingel zou komen, gelieve dit wel ten laatste op 9 september te laten weten via 0032- 474 898 552. Dan geven we ook meer practische info over de locatie, het is op privé domein.  Met dank.