22-02-2017

Afname brevetten VLP Club Groentenjumping op 3/3 of 8 maart; nog enkele plaatsen vrij.

 Volgende week is het krokusvakantie, sommigen vertrekken op vakantie.  Anderen achter de boeken, nog eens extra op hun paard of pony.   Want hier staat iets te gebeuren.   We hebben met de VLP Club Groentenjumping een afname voor de brevetten VLP gepland op vrijdag 3/3/17 (nog in de vakantie), en nog één op woensdag 8/3/17  in de namiddag.  Als de kinderen er op tijd na school moeten geraken, stellen we voor om tegen 14u te starten met het theorie-examen, gevolgd door het practisch examen.  Op vrijdag 3 maart zouden we 's ochtends rond 10u beginnen met het theoretisch examen.   Zijn er nog ruiters die zich willen inschrijven?  Geheel vrijblijvend is er ook de mogelijkheid om op voorhand een springles of theorieles te volgen.  

 

Dit zijn de leeftijden voor de brevetten, die je nodig hebt als je een competitieve licentie bij vlp wil nemen: 

<11j -> bekwaamheidsattest VLP (praktijk dressuur - springen)

12j zijn of worden dit jaar -> A-brevet (theorie - praktijk dressuur- springen)
(je kan het
 A brevet afleggen vanaf het jaar dat je 11 wordt. Als je de bekwaamheid voor VLP al hebt, dan moet je enkel nog de theorie doen)

13j zijn of worden dit jaar -> B-brevet (je kan het B brevet afleggen het jaar dat je 12 wordt, maar je moet eerst het A brevet gehaald hebben. Je kan op 1 dag ook proberen beide brevetten te halen).
Heb je vragen/suggesties, die mag je altijd mailen naar: kristel@groep-ceulemans.be.

 

In verband de samenwerking tussen VLP en LRV ivm de brevetten, valt nog het volgende te zeggen:

Het A- en B-brevet van LRV zijn dezelfde als die van VLP. Dus iemand met een B-brevet afgelegd via LRV kan ook een licentie krijgen bij VLP.

De bekwaamheidsproef is iets anders. De bekwaamheidsproef van LRV (ook soms nog caprilliproef genoemd) is niet gelijk aan een bekwaamheidsattest van VLP. 

De bekwaamheidsproef LRV geeft een vrijstelling voor de praktijk springen en dressuur van het A-brevet en het springen van het B-brevet. Het bekwaamheidsattest is eigenlijk enkel de praktijk van het A-brevet (dressuur en springen) en is voor kinderen jonger dan 11 jaar die toch graag een licentie willen aanvragen.
Als je denkt vrijstellingen te hebben, bezorg dan zeker de bewijzen van LRV dat je al de bekwaamheidsproef hebt gedaan, en dit voor aanvang van het examen op 3/3 of 8/3.

Opgelet:  de plaatsen zijn beperkt, wacht niet te lang om contact op te nemen via mail.