21-11-2017

Groentenjumping; Katelijnse Kei voor sportverdienste! Met dank aan Gemeentebestuur !

Op vrijdagavond 17 november was de hal in Belorta omgetoverd tot een evenementenhal, waar voor de 4e keer het Gala van de Katelijnse keien werd gehouden.
Een avond waar toch meer dan 600 personen graag bij waren, en konden genieten van een mooie show.
Terwijl werden er 9 prijzen uitgereikt, met o.a. verdienstelijke inwoner, verdienstelijke ondernemer,...
Telkens interessante verhalen achter de winnaars, mooi aan elkaar gesproken door Evita Nossent.

We wisten dat we met Groentenjumping genomineerd waren in de categorie Sportverdienste, maar we waren heeeel tevreden, dat we ook met de Katelijnse Kei mochten naar huis gaan!
We willen heel zeker het gemeentebestuur van Sint Katelijne Waver bedanken voor de steun die we al sinds 2004 hebben mogen ontvangen voor de organisatie van de wedstrijden van de Groentenjumping. Sinds 5 jaar zijn we ook actief begonnen met het inrichten van lessen en ponykampen voor onze club Groentenjumping.  Ook daar hebben ze ons ook gesteund, en hebben we de verwezenlijking van het ruiterpad in St Katelijne Waver alleen maar kunnen toejuichen.    Dat is zowel op recreatief als op sportief vlak voor ons bijzonder belangrijk! Onze paarden en pony's kunnen op een gezonde en veilige manier nog eens extra trainen.  Altijd goed voor de moraal!

We willen ook iedereen mee bedanken die mee geholpen heeft aan Groentenjumping, zodat we deze erkenning hebben gekregen.  Dat zijn alle vrijwilligers, medewerkers, ruiters met hun familie, lesgevers,....   

Weldra zullen we terug uit de startblokken mogen schieten voor de organisatie van Groentenjumping 2018, en dan weten we dat we terug op een heel team mogen rekenen.  We zullen nog wel een gepast moment vinden, om de ontvangst van deze Katelijnse Kei samen te vieren. 

Veel tijd hadden we zelf niet het voorbije weekend, want uiteraard hebben we steeds wel enkele wedstrijden op de agenda.
Dochter Lauranne Spits stond nog graag mee op het podium op vrijdag, maar op zaterdag wist ze haar selectie veilig te stellen met haar trouwe Hightrick voor de finale van de jeugdcup Stijlrijden op Jumping Mechelen.  We zullen op 26 december ook met club Groentenjumping naar Jumping Mechelen gaan.  Er zijn heel wat kinderen van onze club Groentenjumping in de finale van het stijlrijden. Ze mogen allemaal op onze steun rekenen!

Zaterdag was Patrik naar de wedstrijd in het Azelhof gegaan.   Genoten hebben ze daar van de winst van onze Chinese vriend You Zhang met Casting du Bois Madame.   You is in opleiding bij Dirk Demeersman, en het gaat in stijgende lijn.   You won van meer dan 160 ruiters in de 1.30m proef!    

Zondag was het bij ons indoor van het LRV gewest Mechelen.   Onze stalruiters mogen dan deelnemen, en de jongere paarden of ruiters kunnen dan zo ook extra ervaring opdoen.  We zagen enkele heel beloftevolle omlopen.  Het meest opmerkelijke was de deelname van onze kleine Lauranne Spits met Va-Vite.  We waren 's ochtends naar de I love Jumping geweest, waar Lauranne met Hightrick goed was voor de 4e plaats in de hoogste proef voor de pony's.     We waren te laat terug thuis om de reeks Licht te kunnen springen.  Dan maar mee in de reeks midden.   En of ze het goed deden!!!  Lauranne vond de 1.20m proef best hoog, maar wist zich te kwalificeren voor de barrage.  Toen ook daar de balken nog eens hoger gingen, keek ze wel eens, maar ze deed het bijzonder dapper.    En zo kunnen we ons opmaken voor het volgend weekend.   Patrik vertrekt naar China, om deel te nemen aan de CSI** Guangdong-Dongguan.   Daarna reist hij door naar het BFEC.  Een heel project, dat we graag mee ondersteunen, en willen toelichten op de persconferentie van 6 december. Wordt vervolgd...