06-11-2009

Wereldbekerwedstrijd in Verona, met Natale Chiadani.

In de tennis lijkt het een probleem, de WADA, met de strenge voorschriften dat alle athleten steeds goed op voorhand moeten opgeven waar en wanneer ze verblijven. Blijkbaar hadden Malisse en Wickmayer daar ook hun problemen mee, maar het is ook niet evident om alles stipt op te geven. Waar zullen wij zelf morgen zijn, of volgende week, laat staan volgende maand?
In tijden van GSM's mag het gerust iets soepeler. Desnoods moet je dan maar bij een oproep naar de dichtsbijzijnde kliniek om daar alle proeven te laten afnemen voor de anti-doping-controle. Sportmannen zijn toch geen criminelen, integendeel!
Zo mochten we maandag en dinsdag nog racen tegen de klok, en terug bewust zijn hoe hectisch het leven van een ruiter wel kan zijn. Natale Chiadani, de man met de pijp en de zonnebril, kwam bij ons vlug naar een paard kijken.
Maandagavond landen met het vliegtuig, en dinsdagochtend terug het vliegtuig op, want voor hem is de wereldbekerwedstrijd in Verona bijzonder belangrijk.
Ik mocht Natale maandagavond gaan opwachten op de luchthaven, maar zonder pijp en zonnebril zag hij er net iets anders uit! Dinsdagochtend terug naar de luchthaven, maar file van Mechelen tot Charleroi. Slechts 1 minuut overschot had hij nog, maar hij zat veilig op het vliegtuig richting Italië. Ondertussen weten we dat Natale een heel sympathiek man is, en dat hij vol lof is over zijn topmerrie Snai Seldana di Campalto, een merrie die hij van niets tot topniveau bracht.
We kijken vooral uit naar de prestaties van Peter Postelmans in Verona, maar gunnen ook Natale alle succes voor zijn thuis-publiek. Of Natale bij ons versterking heeft gevonden, daar is nog geen zekerheid over, maar interesse des te meer!

Patrik mag zich dit weekend ook tonen in eigen land, en we hopen dat het allemaal goed mag verlopen, in Luik.
http://events.sja.it/concorsi/ar124/programma.asp