11-07-2009

Dakar en Wikske II van het Wittehof, nummers 1 en 2 bij 6-jarigen Hulsterlo.

Het was onze schoonbroer Erik De Winter die vanmiddag telefoon kreeg van Hugo De Witte. Hugo had destijds een Premium-dochter van Mikske (v. Lurano) drachtig gekocht bij Erik. Het veulen dat 6 jaar geleden geboren werd bij Hugo, heeft als vader Regilio en kreeg de naam Wikske II van het Wittehof. Eén van de stammoeders waar we vroeger veel mee gefokt hebben was Wikske, dochter van Buenaventura, moeder van Mikske. Hugo is terecht een trotse eigenaar van Wikske II, en trok vandaag naar Hulsterlo, voor de wedstrijd van de 6-jarige paarden. Ruiter van dienst was Marc Bellemans.

Van de 162 starters stond Wikske nog steeds aan de leiding tot dat de 3e laatste ruiter binnenkwam. "Verdorie, er af gereden, door een zoon van Cento Lano...", klonk het enigszins misnoegd aan de andere kant van de lijn, bij Hugo.
Zo verdorie is dat voor ons natuurlijk niet dat ook de kinderen van Cento Lano het goed doen.. We hadden de overwinning graag gegund aan Marc Bellemans en Wikske, maar vandaag was Guy Janssens weeral de snelle man. En ook Guy en het ganse Jugetra-team wensen we het van harte toe.

De winst vandaag was dus voor Guy Janssens met Dakar, zoon van Cento Lano uit een Codex-merrie, en toevallig of niet, gefokt door dezelfde Erik De Winter. Bij Wikske II staat Erik niet als fokker vermeld, omdat ze geboren is bij Hugo, maar hij heeft er zeker iets mee te maken!
Dakar is via de familie Smeyers van bij Erik de Winter tot bij Guy Janssens geraakt. En zodoende deelt iedereen mee in het geluk van de goede prestaties van Dakar. In Herselt was er ook al een overwinning in een internationale rubriek voor Guy en Dakar, en waarschijnlijk zijn ze nog niet aan de laatste overwinning toe! En ook weer toevallig of niet. Na de overwinning in Herselt met Dakar, won Guy Janssens eveneens de volgende internationale rubriek met Capella ten Bosch (v. Cheenouk). Een haast onmogelijke opdracht zou je denken om dit vandaag ook in Hulsterlo bij de 7-jarigen voor elkaar te krijgen. Maar het blijkt toch, dat als Guy Janssens in vorm is, er geen maat op staat. Hij won namelijk na de proef van de 6-jarigen, ook in Hulsterlo de proef van de 7-jarige paarden, met Capella. We zullen de volgende jaren zeker rekening mogen houden met Guy Janssens. Onlangs heeft hij nog versterking voor zijn stal gezocht met de aankoop van Cortina Grande (v. Conterno Grande). Cortina Grande komt van bij ons op stal, en van haar hebben we ook enkele nakomelingen.

We zijn vandaag echt wel fier op de prestaties van Dakar en Wikske. Naast de vice-kampioen op het BK van de 7-jarige paarden (Cliff met Catherine v Roosbroeck), is dat opnieuw een bevestiging van Regilio, dat hij competitieve paarden heeft gegeven. Regilio is hier als 5-jarige hengst vertrokken na 2 jaren dekdienst, en Cento Lano is nog steeds beschikbaar op ons dekstation na 9 jaren trouwe dekdienst.

Dat de nummers 1 en 2 op zo'n peleton paarden "gemaakt" zijn op ons dekstation, het doet deugd.
Proficiat aan de eigenaars, fokkers en ruiters! Het feit dat zijn fokprodukten zo goed gepresteerd hebben lijkt ook wel een afgesproken verjaardagskado voor schoonbroer Erik, die nu maandag 34 wordt.

Hoe verloopt het verder in Vichy met Patrik? Gisteren was Alvaceno op een 8e plaats geklasseerd in een 1.40m proef. Withney kreeg in de openingsproef een fout op de laatste hindernis. Ook Cashmira had al 2x een pechfout in de omloop.
http://www.csi-vichy.com