23-07-2009

Paarden goed aangekomen in Hickstead, Cyber sprokkelt rankingspunten.

Voor Cyber, Catalano en Withney begint het allemaal vandaag in Hickstead.
Veel mogen we van de hengsten Cyber en Catalano nog niet verwachten, want ze staan eigenlijk voor een heel zware opdracht. Ik heb het daar vorig jaar in Hickstead gezien, maar de ervaring die ze ginder opdoen, dat kan achteraf handig van pas komen. De eerste dag hebben ze het er erg goed van afgebracht. Catalano kreeg 2 fouten in de 1.45m proef, maar toonde zijn groot hart en vermogen. Voor Cyber stond het nog hoger, hij kreeg de kwalificatie voor de Grote Prijs. Op die manier kon Withney rustig een oefenrondje rijden s ochtends, en haar krachten sparen voor Nations Cup. Het werd een hele ervaring voor Cyber in de dikke 1.50m proef, die telde voor de FEI-ranking. Hij kwam foutloos door de basisomloop. Zelfs de Amerikanen kwamen al eens polsen. Ze vinden dat hij er uit ziet als een hunter, maar dan een met veel vermogen. Als ze horen dat hij een driekwart broer is van Harry Potter, zijn ze zeker attent. Misschien heeft Patrik zich laten opjagen voor de barrage, en wou hij iets teveel zelfs al voor de tijd. Morgen een rustdag, maar die mooie 13e plaats vandaag, en die rankingspunten, die zijn toch al binnen. En een ervaring rijker.
Waar ervaring ook een handige rol kan spelen, dat is op het Europese kampioenschap van de children, dat vanaf morgen begint in Moorsele.
Persoonlijk kennen we de deelnemers Vicky Van De Poel en Jos Verlooy het beste, en we wensen hen, tegelijk met de andere Belgische deelnemers, dan ook heel veel succes!
Het volgende weekend zijn de pony-ruiters aan de beurt in Moorsele. Meer info via: www.vlp.be.
http://www.swisstiming.com/sports/equestrian/racearchives/hickstead2009/index.htm