24-07-2009

Mission impossible in Hickstead? Opdracht volbracht, Belgie vijfde in Nations cup.

Het was afzien in Hickstead, de bodem kon het niet houden, en de regenbuien zorgden voor heel wat extra hinder.
Hoe later je binnenmoest, hoe extremer het allemaal was.
Er zat maar een ding op, niet opgeven.
De resultaten liegen er deze keer niet om, die spreken voor zich.
Duitsland wint, Frankrijk 2e,na barrage met 24 punten. In Aken won Frankrijk nog met 0 punten. Ook hier waren ze met een sterk team. Derde werd Ierland met 40 stafpunten..
De eerste omloop voor onze Belgen verliep niet hoopgevend. 12 punten voor Frederik Cattebeke, opgave voor Kim Thiry, 8 punten voor Pieter Devos, en ook Patrik kreeg 12 punten met Withney. Als resultaten konden spreken.. Dat kunnen ze niet, en je moest het gewoon gezien hebben.
Tijdens de 2 omlopen in wou Kim niet meer rijden. De andere ruiters hebben hem aangemoedigd om dat wel te doen, en gelukkig dat hij in de 2e omloop zich goed herpakte. Het was rijden met het mes tussen de tanden, zoals ze het hier zelf noemden. Ook Pieter en Frederick deden het voortreffelijk in de 2e omloop, maar ze kregen resp 4 en 8 punten.
Ondertussen was het duidelijk dat bijna niemand meer hindernis 3 foutloos kon springen. Patrik moest als 4e ruiter van het team binnen. Ook de hindernis 3 moest er aan geloven. Dan liep het allemaal prima tot aan die allerlaatste hindernis, ook een fout. Als hij nul zou gesprongen hebben, zouden ze 4e geweest zijn.. Nu moeten we tevreden zijn met een ex eaquo 5e plaats. Op voorhand noemde de Belgische pers het een mission impossible. Maar een 5e plaats, wel daar hadden we op voorhand voor getekend. Dus laat ons maar fier zijn op onze 4 ruiters. Eerder op de dag won Pieter Devos bovendien nog een proef met Jah s Diamant, super gewoon. Marc Armstrong deed het in exact dezelfde tijd. Maar we hebben de brabanconne goed gehoord, en we kijken uit naar wat dit weekend voor ons nog in petto kan hebben. Met dank aan de teamgenoten, voor de echte teamspirit. Het is niet overdreven om te zeggen dat het vandaag oorlog was in Hickstead, gezien de omstandigheden. We hebben ons voor 200 % gegeven, en het resultaat mag er best zijn.
http://www.swisstiming.com/sports/equestrian/racearchives/hickstead2009/index.htm