30-07-2009

Withney in de Euphony Six Bars, alles voor de sponsor, nu nog een dosis geluk.

Donderdagavond, de 6-barenproef in Beervelde, gesponsord door Euphony. Dan moeten we toch ons beste beentje voorzetten om onze sponsor Euphony tevreden te houden en misschien wel de winst in het Euphony-kamp te houden.

Welk paard in deze proef? Dat is altijd even nadenken. Vermogen en inzet heeft ze, en nu nog een dosis geluk en dan zou het wel eens kunnen lukken voor Withney.
Als ik me goed herinner, heeft ze nog maar 1 keer deelgenomen aan een 6-barenproef. Dat was in Blaye, toen ze amper 7 jaar was, en die sloot ze winnend af.
Benieuwd wat het vanavond wordt.
Eerder op de dag komt Va-Vite aan de start. Alvaceno mag zijn krachten sparen, hij komt voor het eerste in de ring op vrijdag.

Ondertussen weten we ook dat elke discipline in de paardensport ook zijn moeilijkheid en tactiek heeft. Op de sulky in Ghlin had Patrik zich op tactisch gebied verkeken, en zich practisch "gevangen" gezet, en kon er niet volop voor gaan. Winst in de 2 koersen was respectievelijk voor Peter Postelmans en Koen De Waele. Ook snelle jongens, natuurlijk.
http://www.flanders-horse-event.com