01-08-2009

Dylano, dit is geen toeval meer, nieuw toppaard van Maurice is zoon v Cento Lano.

Zaterdag vond in Beervelde de 2e kwalificatie plaats van de Grote Prijs. Omdat Patrik de eerste dag iets te overmoedig geprobeerd had naar de overwinning te rijden, en zo 2 fouten kreeg, moest hij op zaterdag zijn selectie voor de Grote Prijs nog binnen halen.
Patrik reed niet té snel, maar in dit geval was dit net iets te traag, met een tijdfout tot gevolg. Voor de rest alles wel foutloos, met een 10e plaats. Het doel was wel bereikt, de selectie voor de Grote Prijs was een feit.
Wie op een overtuigende manier zijn selectie wist te halen, dat was Maurice Van Roosbroeck. Met Dylano (zoon van Cento lano) heeft hij echt een nieuw toppaard op stal. Hij liet in de barrage zien dat ze echt snel kunnen gaan, en werden knap 3e. De 2e plaats in de Grote Prijs van Wisbecq is geen toeval. Dylano heeft echt veel vermogen en is bijzonder snel en voorzichtig. De spectaculaire manier van springen heeft hij van zijn vader Cento Lano, en de kwaliteiten van Cento Lano, die hebben wij, Maurice én Jenny Jones (vriendin van Maurice) ooit zelf mogen ondervinden. Fijn dat hij het doorgeeft aan zijn kinderen.

(op de foto: Cento Lano en Jenny Jones, jumping Mechelen 2007).
http://www.flanders-horse-event.com/_html/main-jp.php?taal=nl&page=jp_prog