08-09-2009

Patrik dit weekend naar CSI**** Chantilly; van 10 tot 13/9/09.

De kogel is door de kerk, de paarden zijn uitgekozen, en alles kan stilaan in gereedheid gebracht worden om donderdagochtend te vertrekken naar het Franse Chantilly.
Het is voor zover we weten dit jaar de laatste buitenlandse trip naar een jumping die outdoor verreden wordt. De locatie is bijzonder mooi, de piste niet echt makkelijk, maar dat nemen we er graag bij en dat is voor iedereen hetzelfde.
De concurrentie zal er alleszins ook zijn, want voor de prijzenpot van 200.000 euro die over de 4 dagen verdeeld wordt, daar willen de betere ruiters zijn.
Voor België treden aan in Chantilly: Philippe Lejeune, Rik Hemeryck, Frederick Cattebeke, Gregory Wathelet en onze eigen Patrik Spits.
De paarden die Patrik meeneemt: Cadjanine voor de proeven van 7-jarige paarden, Withney, Butterfly en Va-Vite voor het grotere werk. Vorig jaar kreeg Withney 1 fout in de barrage van de GP, met de snelste tijd, en ze werd hiermee 6e. Benieuwd of we dat dit jaar kunnen evenaren, of als het even kan, ook nog verbeteren.. Eerst zien dat we ons weten te kwalificeren voor de GP, want niet iedereen zal kunnen aantreden.
We gaan wel beloven om dit weekend te filmen, dat is vorig weekend per ongeluk niet gebeurd..
Er zijn al heel wat vragen gekomen om de video's van Catalano in Zandhoven en in Kampenhout te kunnen zien. Zondag had ik zelf de camera bij voor de 1.50m proef, maar het was te spannend, en gewoon vergeten te filmen... Dit weekend houden we het hoofd koel, en de camera in de aanslag..
Op de foto, Patrik met Ultra Boy, vorig jaar in Chantilly. Nu gaan we eveneens met een 7-jarige zoon van Heartbreaker, en we hopen dat Va-Vite volgend jaar nog wel bij ons op stal mag staan.
http://www.jumping-chantilly.com/csi/accueil.htm