10-09-2009

Tijd voor actie..

Kim Clijsters mag voor de jumpingwereld een voorbeeld zijn. Na enkele jaren uit het circuit te zijn, er zo voor knokken en er echt wel staan. In de voetbal zijn het mindere tijden met onze Rode Duivels, maar ook bij de jumping hebben we betere tijden gekend. Enkele jaren geleden was België nog met een team vertegenwoordigd in Calgary, nu zijn het de individuele Belgische combinaties die hopelijk ginds sterk voor de dag mogen komen.
Er wordt over geschreven, maar momenteel nog weinig ondernomen. Dit kan ook niet van de ene dag op de andere, en het zal enigzins voorbereid moeten zijn. En het zal er van komen, al moeten bepaalde eigenaren van paarden een initiatief hiertoe nemen. Ruiters hebben ook al heel wat te doen en te regelen, voordat ze op concours kunnen vertrekken, toch allemaal niet simpel. Ze moeten zich kunnen concentreren op de sport, en dat zou zo goed mogelijk begeleid mogen worden. Alles kan je ook niet zelf doen..
Gisteren hebben we bij ons thuis nog een goed voorbeeld gehad dat zelf initiatief nemen niet altijd lonend is. Onze tweelingdochters wisten dat het bezoek van schoonzus Ilse geregeld was om hun haren te knippen. Ze moesten toch, volgens hun normen, te lang wachten en Lauranne had de schaar wel zelf gevonden.
De lange haren van Catherine zijn er helemaal af.. Het groeit wel terug, zeggen ze dan.
In ieder geval wil ik daar voor onszelf wel een les uit trekken. Nooit overhaast en te individueel te werk gaan! De beleidsmensen die nu alles regelen, hebben dit met de beste bedoelingen gedaan, laat ons daar zeker van uit gaan. Het moet veranderen, maar dan moeten er alternatieven en initiatieven komen. Het is deze week ook een item in de Haverklap, en het zal zeker tot een gespreksonderwerp komen. Maar deze keer kan het misschien niet bij klap blijven, maar bij daden, waardoor de paarden iets meer hun haver kunnen verdienen.
Maar eerst proberen te presteren in Chantilly, want we zijn zeker dankbaar met deze selectie en deze kans.
http://www.sprucemeadows.com/masters.htm