18-04-2010

Etoile M, niet in de barrage, maar niet onopgemerkt gebleven bij jonge paarden.

De wedstrijd jonge paarden in Broechem; voor onze stal was het vooral ervaring opdoen voor de jonge paarden.
Er was maar één echte kanshebber bij, die al wel de nodige ervaring heeft opgedaan. Hij was er jammer genoeg niet bij in de barrage, door één fout in de eerste omloop. Dan hebben we het over de AES-goedgekeurde dekhengst Etoile M (Toulon x Lys de Darmen).
Zijn optreden moet niet onopgemerkt voorbij gegaan zijn, want dat hebben we zelf toch gemerkt aan de telefoontjes.
Welke hengst was dat? Is die te koop?
We kunnen dan enkel antwoorden dat momenteel enkel het sperma te koop is..
We zijn uiteraard zeer tevreden dat we zo'n hengst op stal hebben. We hebben toch een aantal toffe hengsten op stal, en Etoile misstaat zeker niet in die rij.
Dat is toekomstmuziek.

Waar ze van het weekend al wel de vruchten hebben kunnen plukken van hun inzet, dat is bij de familie Kooremans (Turnhout).
Ze zijn er voor gekend om vooral in de eventing sterk voor de dag te komen. Raf Kooremans is hun nummer één, maar de neefjes en nichtjes blinken toch ook al uit, in hun categorieën.
Ons neefje Jorich Spits (eveneens neefje van Raf Kooremans), won zijn reeks met Rusty. Hij werd nog eens 3e met Catrien. Pieter Spits was 4e, Michele Malisaert werd 2e, en Hanne Goris was 4e.
Tegen dat wij op een nationale tornooi op de jumpingwedstrijden zo'n reeks neerzetten met onze ruitertjes, dan moeten we nog wat oefenen..
Proficiat aan de familie Kooremans.
http://www.lrv.be