02-05-2010

De nieuwe Belgische kampioen; Joe Clee met Dollar van 't Eigenlo DH!!

Het verhaal van Dollar en Joe is wondermooi. Dollar kwam als 2-jarige aan bij ons op stal. We hebben hem gekocht via Remi De Bock en Joris De Winne. Er zijn heel wat bekende fokkers die ergens hun steentje hebben bijgedragen. Tom Decraene (Stal Van den Bisschop) heeft moeder Aurelia vd Bisschop destijds laten dekken door Heartbreaker, maar het veulen werd geboren bij fokker Danny Van Lombergen. Als veulentje werd kleine Dollar al meteen omgewisseld voor euro's en doorverkocht naar de schoonouders van Koen Praet. Toen hij bij ons op stal kwam, was hij klein. Maar steeds maakte hij zich groot in zijn manier van doen. Hij was ontdekt en aangekocht door vake Jos, en ook hij ziet graag de euro's rollen. Patrik wou hem toch niet direct in de handel, maar wou hem graag een kans geven in de sport. Als ruin kon hij voor de fokkerij niets meer betekenen, maar Dollar was iets speciaals. Patrik kocht hem zelf over, en hij zou er later zijn beste vriend Joe Clee mee laten rijden. En dat ging zo..
Dollar heeft eerst veel geleerd bij Wendy Vlaminck, en samen met haar de eerste regionale wedstrijden gesprongen. Dollar leerde snel en goed, maar Patrik wou hem na een tijdje toch graag terug, om hem voor te bereiden op de grotere sport. Patrik wou er zelf het Belgisch kampioenschap van de 5-jarige paarden mee rijden. Een kampioenschap dat hij ooit won met Ultra Boy, eveneens een zoon van Heartbreaker.
Hij was met Dollar aan het rijden, toen Joe Clee passeerde. Patrik en Joe zijn al lang heel goede vrienden.
Joe moest toch even lachen met de pony waar Patrik op zat. "Pony", zal Patrik gedacht hebben, hij antwoordde voor één keer eens niet, maar begon enkele sprongen te pakken. Toen werd Joe stil, want de kleine vosse ruin, sprong super. Joe vroeg Patrik om mee iets in de Seats te gaan drinken. En dan kwam de aap uit de mouw. Of Patrik niet teveel paarden had, en of Joe met Dollar mocht gaan rijden? In de Seats zijn ze tot afspraken gekomen, en sindsdien heeft Joe fantastisch werk verricht met Dollar. Steeds mooi om te zien, Dollar laat ons practisch nooit in de steek.
Ook vandaag niet! We hadden verwacht dat het één puntje tijd in de eerste omloop zwaar zou kunnen doorwegen. Zonder onsportief te willen zijn, ben je afhankelijk van fouten van de andere combinaties.
Op het zware parcours, werden er heel wat fouten gemaakt. Dollar bleef het dapper doen, en bleef foutloos over beide omlopen. Ook Pieter Devos met Dax van d'Abdijhoeve, slaagde in een dubbel foutloze omloop. Pieter kreeg in de eerste omloop van de 7-jarigen 2 tijdfouten aangerekend, bij Joe was dit 1 tijdfout. Het goud ging naar Joe Clee met Dollar, het zilver naar Pieter Devos. Proficiat Joe en Julie!!! Het is te mooi om waar te zijn!
In de hevige regen werd er nog gestreden door de 4-punters voor het brons. Daar ging de winst naar de kampioen van de 6-jarige paarden; Koen Vereecke met Desiree C, eveneens met Heartbreaker als vader.

En over vaders gesproken, we zijn bijzonder fier op Cento Lano. Zoon Dylano deed het vandaag fantastisch in de Grote Prijs. Samen met Maurice Van Roosbroeck worden ze de revelatie van het seizoen. En daar kunnen we alleen bijzonder blij voor zijn! Maurice was foutloos en snel in de 2e ronde. Door even zijn steigbeugel kwijt te zijn in het eerste deel van het parcours, misschien even wat tijd verloren. Maar alleszins kwamen ze kort in de buurt van de tijd van de overwinnaar Shane Breen, voor Ierland. Maurice en Dylano werden zo bijzonder knap 2e in de Grote Prijs van Lummen, super gewoon.
Dylano is een zoon van de eerste jaargang van Cento Lano, en wordt dit jaar 9. Ivan Dalton had het succes van die jaargang vandaag nog eens extra kunnen onderstrepen.
In de Grote Prijs van de 2-sterrenwedstrijd had hij Centro vt schaarbroeck (eveneens een 9-jarige zoon van Cento Lano) foutloos aan het springen, tot de derde laatste hindernis. Daar kregen ze één fout, en zo behaalden ze net niet de barrage met 4 deelnemers. Met hun tijd, zouden Ivan en Centro zich nog wel klasseren op de 14e plaats. Als we even moeten gaan tellen hoeveel veulentjes die jaargang geboren zijn, zijn we snel uitgeteld.

Ook Rapsody (moeder van Va-Vite) sprong in deze 2-sterren Grote Prijs. Vincent Lambrecht kreeg eveneens 1 fout met haar, goed voor de 10e plaats. Voor ons zit Lummen er nu op, maar vooral over die titel van Dollar zullen we nog wel een tijdje over verder praten en er van genieten! Eén van de gewonnen trofeeën staat ondertussen in de Seats, de plaats waar de combinatie Joe en Dollar besproken werd! Het verdrag van de Seats, bleek een succesformule.
http://events.scg-nl.nl/2010/lummen3/results/results.htm