23-07-2010

Op 27 en 28 juli; selectie voor het BK jonge paarden Gesves.

Dit jaar hebben we geen cycluswedstrijden gereden. De cyclus heeft zijn voor- en nadelen, daar kan altijd over gediscussieerd worden.
In ieder geval hebben we op deze manier nog geen enkel paard geselecteerd voor het Belgisch Kampioenschap jonge paarden in Gesves, dat doorgaat van 10 tot 15 augustus.
We krijgen nog een kans op selectie, en uit ervaring weten we dat één fout al een fout teveel kan zijn.
Op woensdag 28 juli trekt Patrik met Lady Macbeth, Etoile M en Uletta Dwerse Hagen richting Gesves, met het oog op die selectie.
Ze mogen alvast morgen nog even gaan oefenen in Moerzeke in de 1.25m proef.
Ook Cyber, Wrangler, Cashmira, en co mogen nog eens mee.
In tegenstelling tot de maanden mei en juni, is het in juli en augustus redelijk stil om op wedstrijden te gaan.
Daarom kijken we zeker uit naar deelname aan het Flanders Horse Event van 29 juli tot 1 augustus.
De viersterrenconcours van Chantilly (traditioneel in september) is ook van de kalender gehaald. In de plaats wordt er dit weekend een manche van de Global Champions Tour gehouden, in het prachtige kader van Chantilly. Voor ons land komen Jos Lansink en Judy-Ann Melchior in actie. Maar we mogen toch ook over de landsgrenzen heen kijken. We hebben al heel wat ruiters leren kennen, en hebben ook bijzonder veel sympathie voor o.a. Daniel Deusser, vriend van Caroline Wauters. Daniel stuntte vorige week nog in de Grote Prijs van Aken, door een foutloze eerste omloop. In de tweede omloop kwam pas de echte stunt, toen hij over de staander sprong, wat nog aanzienlijk hoger was dan de normale hindernis, en daarmee een vlaggetje naar beneden kegelde. De regels schrijven voor dat je tussen de vlaggetjes moet springen. Deze stunt werd jammer genoeg niet goedgekeurd door de jury, met uitsluiting tot gevolg. In ieder geval heeft Daniel iets gedaan, wat bijna onmogelijk te realiseren was. Het was ook niet echt zijn bedoeling, maar achteraf gezien kon hij er nog wel mee lachen. En zo zien we het graag!
Resultaten via de link.
http://results.sportcg.net/chantilly/