08-08-2010

Belgen zijn supersnel; kleine GP voor Frederik Cattebeke, GP voor Niels Bruynseels.

Jumping Bonheiden, grote namen aan de start, ook jong talent dat zich wil bewijzen. Zowel van binnen- als buitenland kwam er wel wat concurrentie. Om zo maar even te noemen; Lauren Hough met Quick Study was één van de te duchten tegenstanders in de kleine GP Bonheiden. Zij won eerder dit jaar de GP Hamburg.
In de Grote Prijs zagen we in de barrage Samantha Mc In Tosh met Tristan. Deze Tristan liep in Aken nog nul in de landenprijs (voor de VS).
Er is niet enkel talent in het buitenland, want in de 2 FEI rankingsproeven kregen we telkens een Belg aan de winst.
Op zaterdag was winst voor Frederik Cattebeke in een super snelle barrage. Jérome Guéry kwam al héél dicht bij met Waldo, maar werd 2e. Ook op zondag dezelfde Jérome Guéry in de barrage, weer heel snel, maar hij zou er uiteindelijk pas 4e mee worden. Eiken Sato ging nog sneller met B&V Cartoon Z. Vandaag was er niemand opgewassen tegen Niels Bruynseels, die voor eigen publiek stuntte. Met de 8-jarige Cippolini vt Gasthof (v. Darco) werd hij de verdiende winnaar van de GP Bonheiden. De Mexicaanse ruiter Jaime Guerra kwam nog aardig in de buurt bij de tijd van Niels, maar hij plaatste zich tweede, tussen Niels en Eiken Sato.

Zelf waren we bijzonder tevreden van de prestatie van Joe Clee met de pas 7-jarige Dollar van 't Eigenlo. In de Grote Prijs kregen ze 1 fout, maar hij sprong heel erg goed. Patrik en Wrangler kregen 2 fouten in de GP, en één fout in de kleine GP. Ambassador heeft zijn competitie goed hervat met een 3e plaats in de 1.30m rubriek op zondag.

Dollar heeft zijn debuut op GP niveau dus niet gemist. Nochtans wordt er nu gas terug genomen, en mag Dollar zich terug "jong" voelen. Zijn volgende belangrijke wedstrijd is het wereldkampioenschap van de 7-jarigen in Zangersheide. Als Belgisch kampioen bij de 7-jarigen is hij al startgerechtigd. Voor deze startplaatsen wordt deze week in Gesves nog gestreden. Bij de 7-jarigen zijn de titels al verdeeld. Bij de 4-, 5- en 6-jarigen moet het nog beginnen op het BK van de jonge paarden in Gesves.
De paarden op het podium van de 5- en 6-jarigen zijn ook zeker om rechtstreeks gekwalificeerd te zijn voor het wereldkampioenschap in Lanaken.
Wij hebben 4 ijzers in het vuur; bij de 6-jarigen springt Patrik met Uletta en Lady Mc Beth. Caroline De Laet rijdt de 6-jarige Elixir, en bij de 5-jarigen kijken we uit naar Forcade de Brume.
De wedstrijd in Gesves begint op dinsdag, finale op zondag 15 augustus.