16-08-2010

Altijd kalm blijven; tijd voor Flor!

We proberen zelf het voorbeeld te geven aan onze jeugd, ook al is dat niet altijd even gemakkelijk.
Als het even iets moeilijker gaat, altijd kalm blijven. Als dan in de kwalificatie naar een BK net die balk valt, en je mist dat kampioenschap, dat mag geen ramp zijn.
Als je net in die finale van dat kampioenschap net één balkje op de grond legt, spijtig, maar er komt dan een volgende keer..
Uletta kreeg in de finale van Gesves 1 fout, maar we moeten het goede onthouden. Uletta wil nul springen, heeft vermogen, en heeft nog een heel leven voor haar.
Nochtans willen we winnen, dat proberen we ook wel mee te geven! Voor Patrik waren er dit weekend enkele ereplaatsen, waaronder een 3e plaats in de 1.35m voor Wrangler in Neeroeteren, een 7e en 8e plaats voor Rapsody DH en Cyber van Vrijhern in de 1.40m proef, maar deze keer geen overwinningen.

Wél een overwinning voor ons neefje Jeroen De Winter op het LRV tornooi in Tielen. Deze keer niet met Bolero, hij kreeg een fout op hindernis nummer 1, maar wel met Flor. Het hele jaar door was er altijd net een tikkeltje pech, en daar was gisteren geen sprake van. Hij liet enkele snelle combinaties achter zich, in een barrage met 11. Op de 2e plaats Stef Bossaerts van Broechem.
Eerder op de dag dacht Jorgen dat de buit binnen was met Obelix, maar dat was buiten de snelle Marie Sebrechts met Billy gerekend. Zij verwees Jorgen naar de 2e plaats en haar neefje Cisse Sebrechts naar de derde plaats. Pittig detail; Jorgen was 2e met Obelix, en Cisse 3e met Asterix. En laat nu net deze Obelix en Asterix samen opgegroeid zijn bij dezelfde fokker! Leuk om ze naast elkaar terug te zien. Als pony's konden praten..

Deze week kijken we uit om op wedstrijd te gaan naar jumping Vilvoorde. Een Gold League wedstrijd, ingericht door het team dat vroeger de internationale jumping van Meise inrichtte. We kijken er graag naar uit, en zullen ook op sportief vlak aanwezig zijn.

Dit weekend wordt ook de internationale Jumping van Royan gereden. Vorig jaar won Patrik daar de Grote Prijs met Red Star. Dit jaar trekken naar Royan: Philippe Lejeune, Gudrun Patteet en Rik Hemeryck.
Er komen voor de Belgen nog heel belangrijke weken aan, en laat ons hopen dat iedereen zich zo goed mogelijk kan voorbereiden. Wij doen het dicht bij huis. Volgende maand zitten we bijzonder ver.

Het team voor Calgary is officieel gekend; Maurice Van Roosbroeck, Rik Hemeryck, Niels Bruynseels en Patrik zullen het Belgisch team vertegenwoordigen.
Ook Niels blijft dit weekend dicht bij huis, want hij heeft daar een goede reden voor. Hij trouwt nu zaterdag met Ellen Van Turnhout. Proficiat!!
http://www.jumping-vilvoorde.be

Source photo: Fotomag