24-08-2010

Niels Bruynseels is een boer.

Dat er spannende weken aan komen, dat moeten we niet vertellen. Dat bondscoach Philippe Guerdat absoluut zijn best doet om de vorm van ruiters en paarden op de voet te volgen, dat werd zelfs in Vilvoorde heel duidelijk.
Hij zag van vrijdagochtend tot zondagavond van het eerste tot het laatste paard de ring in komen.
Heel wat ruiters die nog kans maken op een selectie voor Kentucky zijn daar aanwezig, en dus loonde dat zeker de moeite. De resultaten van Vilvoorde zijn te bekijken via de link.
Wat Guerdat gedaan heeft voor de Belgische jumpingsport, dat is ondertussen gigantisch. Hij is een aanspreekpunt, brengt teamspirit, probeert startplaatsen te versieren op mooie concoursen, en geeft heel wat nuttige tips en uitleg. Hij heeft heel wat ruiters diverse kansen gegeven, en ook wij zijn daar bijzonder dankbaar voor.
Waar er vorig jaar kritiek kwam op de selectieprocedure naar het Europees kampioenschap Jumping, kunnen we nu enkel toejuichen dat hij de selectie zo professioneel mogelijk wil doen.
Toegegeven, voor ruiters en eigenaars is het niet simpel om te weten of ze al dan niet naar Kentucky kunnen gaan.
Maar het is wel eerlijk. Normaal zullen de ruiters die in Gijon een goede beurt maken, ook naar Kentucky gaan. Maar het is niet gezegd dat er geen ruiter van Calgary alsnog naar Kentucky gaat.
En misschien kan dat Niels Bruynseels wel zijn? Als hij weg kan, natuurlijk. Hij is namelijk boer geworden.
Hij heeft op zijn huwelijk van zijn vrienden heel wat dieren gekregen. Patrik heeft hem een kalfje cadeau gedaan.
Dit kalf mag blijven bij Niels en Ellen, sommige andere dieren (zoals struisvogels,..) zijn ondertussen al ergens anders "geplaatst". Nu ze op huwelijksreis zijn, neemt schoonbroer Nick Van Turnhout de job van boer op zich. Het kalfje moet nog melk bij krijgen, want is pas 3 weken oud.

De sfeer tussen de ruiters is optimaal. Als de ruiters in Gijon er in slagen om de promotie naar de Top Series te verzekeren, dat zou al een eerste "dankjewel" zijn aan het adres van de Belgische ruitersportfederatie en de bondscoach, die de verandering mogelijk hebben gemaakt. Vroeger deed ook iedereen zijn best, maar liep er hier en daar toch iets mis. We mogen geen oude koeien uit de sloot halen, laat daar dat jong kalfje het symbool van zijn!
Een volgende belangrijke opdracht is uiteraard Kentucky. Daar zou de Belgische jumpingploeg hun deelname aan de Olympische Spelen van Londen moeten halen.
Als dat lukt, beginnen wij achteraf aan het initiatief mee te ondersteunen van de Belgische supportersbus in Londen.
http://www.equibel.be/prg/results/event.php?eid=25016&d=CS