30-08-2010

De vrouwen aan de macht in Nieuwpoort; 3 kampioenes, Jeroen 2x in top 10!

De nieuwe Belgisch Kampioen bij de scholieren wordt Evelyne Vergauwen, dochter van Joris. Voor de 2e en 3e plaats kwam er een barrage aan te pas. Het zilver was voor Beau Van Dousselaere, brons voor Boy-Adrian Van Gelderen.
En hoe verliep het mer Jeroen? Eigenlijk moeten we super tevreden zijn. Eens als je in die finale bent, wil je uiteraard meer en meer. Maar even realistisch zijn. Jeroen had tot vorige week nog geen 10 parcoursen met een paard gesprongen! We zetten hem voor de gelegenheid op een ervaren paard. Maar ergens zijn ze nog geen combinatie. In die finale moeten ze een parcours springen, te vergelijken met LRV klasse zwaar. In de eerste omloop van de finale wil Jeroen het héél voorzichtig doen, iets onder tempo, en krijgen ze 2 fouten. In de 2e omloop dan even wat gas bij geven, maar dan misschien net te veel gas, en opnieuw in de fout. Misschien even die ontgoocheling, maar toch knap wat Jeroen daar dan toch doet. Een echte combinatie vormden ze nog niet, en dat moet je toch zijn in zo'n kampioenschap. Uiteindelijk worden Cyber en Jeroen 10e, een plaats waar we vorige week nog voor zouden getekend hebben!
Veel tijd om te bekomen van de scholieren had Jeroen niet, want dan was het tijd om zich voor te bereiden voor het kampioenschap van de pony's. Een bijzonder moeilijke proef, waar Flor toch met het nodige vertrouwen bleef springen. Twee fouten in de eerste omloop, en één fout in de 2e omloop, deden Jeroen nog klimmen in het klassement. Hij zou er uiteindelijk zelf 9e mee worden!
De winst bij de pony's ging naar 1 vd topfavorieten; Julie De Pelsmaeker, eerder dit jaar al vice Europees Kampioen.
We kennen vader Ben De Pelsmaeker goed van bij de groentenhandel. Daar is Ben Fresh een goede klant van ons slabedrijf Inpak 3000. Dat Julie deze prestaties neerzet, daar doen we zeker en vast ons hoedje voor af. Knap werk!
Er kwam een barrage voor het zilver en het brons, waar Evy Morssinkhof het zilver haalde, voor Jonas Vervoort op de 3e plaats.

En zo kwamen er in elke kampioenschap een vrouw op het hoogste schavotje. Uiteraard was dit ook zo in het kampioenschap voor de amazones.
Er kwam een barrage voor goud en zilver. Belgisch Kampioene werd Leynen Dorien met Concordance, zilver was voor Buyens Caroline met Elite van Prinsenveld.
De strijd om het brons was misschien nog spannender. Met 6 barragekandidates voor die ene bronzen medaille, en 4 hiervan bleven foutloos in de barrage.
Het zag er naar uit dat die medaille voor Valerie Van de Poel zou zijn, tot dat haar jongere zus Vicky nog onder haar tijd finishte, en met het brons aan de haal ging.
http://www.jumping-nieuwpoort.com/_html/main.php?page=home&taal=nl