23-09-2010

Belgisch Kampioenschap Lanaken; de rollen omgedraaid..

Er is vandaag op teveel terreinen teveel gebeurd om alles op te noemen. Op drie pistes wordt er tegelijkertijd gesprongen, een organisatie om "u" tegen te zeggen, alle resultaten via de link.
Er is dus heel wat te beleven deze dagen in Zangersheide, en we zijn er dan ook al te graag bij.
Onze aandacht gaat vooral uit naar het Belgisch Kampioenschap bij de seniors, waar vandaag de kaarten toch al goed door elkaar zijn geschud.
De beste troeven in handen momenteel voor Niels Bruynseels, die maar liefst 2 paarden (Nasa en Aluna) foutloos rond reed in de eerste kwalificatie van dit BK. In totaal zijn er nog 10 combinaties foutloos, 13 combinaties met 4 strafpunten.
Met Va-Vite moest Patrik redelijk vroeg de piste in, bij hem kwamen er 3 lichte fouten, maar dus wel die 12 strafpunten.. In Calgary raakte Va-Vite geen balk aan, en was Withney niet echt in vorm. Patrik had bij de warming up op woensdag al wel terug een beter gevoel met Withney, en hij bleef er in geloven. Voorlopig ziet het er nog niet slecht uit. Ze kregen één fout in de driesprong, maar hebben dus nog wel uitzicht op een finaleplaats.
Eerst morgen omstreeks 16u de 2e manche van het kampioenschap.
Met Uletta mogen we alvast de hoop op een finaleplaats opbergen. Bij de 6-jarigen starten er zo maar even 250 combinaties, waar er slechts 40 naar de finale mogen. Dan is de minste fout teveel om er bij te zijn. Uletta kreeg een fout op hindernis 1, en daar bleef het dan bij..

Het wereldkampioenschap jonge paarden en het BK van de seniors, het is ook een ontmoetingsplaats.
De KBRSF heeft vanavond tijd uitgetrokken om een dank-receptie te houden voor de ruiters, eigenaars van de paarden, officials, bondscoach die het mee mogelijk hebben gemaakt dat de Belgische ruiters volgend jaar terug promoveren. Even de kans voor de ruiters om de rollen even om te draaien. Zij namen het initiatief om de federatie én de bondscoach te bedanken voor het voorbije jaar. Het werk is nog niet klaar, en zo zei Guerdat het ook; als we volgend jaar naar de Super League wedstrijden gaan, is het niet om enkel mee te doen, maar dan zouden we er ook stand moeten houden. En dat is weeral een nieuw streefdoel. Eerst de kampioenen kronen dit weekend! Wordt morgen vervolgd..

Voorlopig werd er hier en daar in Lanaken al wel gevloekt. Kanshebbers die toch in de fout gaan. Belgisch Kampioen Lieven Devos en Myra kregen één fout, maar blijven eveneens in de running voor die finale op zondag. Eén van de aangename verrassingen in de eerste kwalificatie kwam van Thomas Van Minnebruggen. Hij deed het echt goed en helemaal foutloos. Laat de 2e kwalificatie voor hem bijzonder zijn. Het is vrijdag 24 september ook net zijn verjaardag. Hij is niet de enige, ook Lieven Devos wordt dan een jaartje ouder. Er zal sowieso gefeest worden in Lanaken..
http://events.1point.nl/2010/lanaken/results/results.htm