01-12-2010

Winterprik in Europa, het wordt koud in Polen! Op weg naar CSI Katowice..

Sneeuw in België, met de nodige verkeersproblemen. Maar het vorig weekend was er ook sneeuw in Frankrijk, Zwitserland en Italië. Dat hebben we van kortbij mogen zien. We zijn geweldig ontvangen door Gunter Lauwers, die we van in België kenden als ruiter bij LRV Leest.
Nu verblijft hij al een tijdje in de buurt van Genêve. Door zijn toedoen hebben we Christian Tardy leren kennen, en eindelijk zijn we daar ook eens geraakt!
Zwitserland, een speciaal land, de Zwitserse perfectie. Het meest frapante vonden we, dat de burgers verplicht zijn een atoomschuilkelder in te richten, mét voldoende voorraad drank en eten om 2 weken te overleven. Er worden mensen voor betaald om hierop controles uit te voeren. Hebben ze geen kelder, dan moet er een belasting betaald worden, dat als er een nucleaire dreiging is, dat ze kunnen opgevangen worden in de gemeentelijke kelder.
We hebben het bij Gunter en Myriam gecontroleerd, het was piccobello in orde, geen extra belastingen voor hen!

Het wordt nu ook duidelijk dat Emmeraude du Ri d'Asse (v. Toulon) bij Christian Tardy zal blijven. Hij hoopt er binnen enkele jaren Grand Prix niveau mee te halen. We hebben er alle vertrouwen in, dat dit zal lukken. Uit de stam van Emeraude du Ri d'Asse, komt er tijdens de feestveiling ook eentje in de piste, en onder de hamer. Hamilton Du Ri d'Asse is een zoon van Nonstop uit een Gotspé dochter. Hij is ook een belofte voor de toekomst, één van de zovelen die we ondertussen geselecteerd hebben..

Verder werd dit weekend duidelijk dat ook Centro vt Schaarbroeck in Italië blijft, hij was al tijdens een kwalificatie van het Italiaans kampioenschap mooi 5e. Hij vond op die manier zijn nieuwe eigenaar. Normaal gezien hadden we een dochter van Cento Lano geveild op onze veiling, maar de kwaliteiten van Anouk (Cento Lano x Unique Drum) werden eerder ontdekt. Ook zij verhuisde vorige week naar Zwitserland. Er blijft nog voldoende talent om hier te komen ontdekken voor 8 januari. We maken spoedig werk om onze collectie on-line te zetten. Dit zou tegen 15 december mogelijk kunnen zijn.

De zaken zijn dus geregeld, terug tijd voor de sport.
Deze week was de trip naar Katowice voorzien. Door de moeilijke verkeersomstandigheden, hebben we met zijn allen tegen Patrik ingegaan. "Je gaat toch niet vertrekken, annuleer toch, nu het nog kan".
Patrik had maandagochtend met zijn paarden gesprongen, en hij stond weer zo hevig als iets. Ze sprongen te goed, om zomaar in stal te blijven staan.
In het achterhoofd spookt jumping Mechelen al door het hoofd. Daar moet het gebeuren, en op voorhand moet er nog wat concour gereden worden, om als ruiter op punt te staan.
Dat is dus de redenatie die er achter zit.
De paarden die nu mee zijn, die konden de extra ervaring gebruiken. Discovery (Nabab x Heartbreaker), Rapsody DH (v. Clinton) en onze Cyber van Vrijhern zijn nu onderweg naar Polen.
Er loopt ondertussen toch iemand zenuwachtig te worden, als er gesproken wordt over vliegtuigen die niet kunnen landen wegens de sneeuw.. Misschien wordt het de trein, maar geraken zal hij er! We zijn benieuwd..
http://csi.katowice.pl/